Aštuonis iš devynių sužaistų NBA sezonų „Spurs“ gretose rungtyniavęs gynėjas per šiuos metus spėjo užsitarnauti lygoje itin vertinamą tritaškių ir gynybos specialisto reputaciją. Per visą savo karjerą Greenas kol kas pasižymi 8,8 taško, 1 perimto kamuolio ir 0,8 bloko vidurkiais, o iš toli atakuoja solidžiu 40 procentų taiklumu.

Tiesa, paskutinieji treji metai kiek numušė snaiperio taiklumo rodiklius. Nuo 2015-16 metų iki ką tik pasibaigusiojo sezono atakuojantis gynėjas iš toli atakavo atitinkamai 33, 38 ir 36 procentų tikslumu.

Nepaisant to, kibia gynyba bei savo pozicijai aukštu blokuotų metimų skaičiumi ir toliau pasižymėjęs krepšininkas išliko svarbiu San Antonijaus komandos rotacijos nariu, o „Raptors“ gretose turėtų dar labiau sustiprinti penktą geriausią efektyvumo rezultatą pernai užfiksavusią ekipos gynybą.

Kalbėdamas radijo laidoje Greenas sulaukė įdomaus klausimo – su kuriuo būsimuoju komandos draugu jis labiausiai nekantrauja rungtyniauti kartu? Išsyk pabrėžęs puikiai sau pažįstamą Leonardą, gynėjas iš Toronto klubo senbuvių stoyvklos išskyrė Valančiūną.

Snaiperio komplimentų sulaukė kelios lietuvio žaidimo savybės. Greenas pabrėžė Jono gebėjimą efektyviai skirstyti perdavimus komandos draugams bei aukštaūgio puikiai statomas užtvaras, o jo žaidimo stilių pavadino „švelnaus milžino“ veiksmais.

Praėjusiame sezone po 2,2 karto per rungtynes komandos draugų taškais paverstas užtvaras statęs Valančiūnas šių metų pirmenybėse gali pagaliau kilstelėti savo statistiką iki elitinio lygmens. Ekipą palikus po 17,7 metimo vidutiniškai išmetusiam DeMarui DeRozanui, Jonas gali sulaukti daugiau galimybių užbaigti komandos atakas, o puikūs jo santykiai su naujuoju klubo vyriausiuoju treneriu Nicku Nurse'u gali atnešti Valančiūnui didesnį aikštėje praleidžiamų minučių skaičų.

Panašios nuomonės laikosi ir lietuvio sėkmingo žaidimo besitikintis Greenas, kitais metais rungtyniausiantis vos trečioje komandoje per NBA praleistą dešimtmetį.

Rungtyniavimas petys petin su aukštaūgiu iš Lietuvos snaiperiui netaps naujiena – savo debiutinį sezoną gynėjas sužaidė Klivlando „Cavaliers“ klube, kuriam tuo metu atstovavo Žydrūnas Ilgauskas.