Iš viso 23-ejus metus krepšinio aikštelėse praleidęs M. Ginobili pastaruosius 16 metų atidavė išskirtinai San Antonijaus „Spurs“ komandai, su kuria laimėjo keturis – 2003, 2005, 2007 ir 2014 m. – NBA aukso žiedus.

Manu kartu su amerikiečiu Billu Bradley yra vieninteliai žaidėjai krepšinio istorijoje, tapę NBA, Eurolygos ir olimpiniais čempionais.

Apie savo apsisprendimą nebetęsti įspūdingos karjeros M. Ginobili pranešė socialiniame tinkle „Twitter“ .

„Šiandien aš, apimtas daugybės įvairiausių jausmų, skelbiu apie pasitraukimą iš krepšinio. Milžiniška padėka visiems: šeimai, draugams, bendraklubiams, treneriams, personalui, fanams, kurie buvo su manimi 23 sezonus. Tai buvo nuostabi kelionė, pranokusi visas mano svajones“ – brūkštelėjo 57-tasis 1999 metų NBA naujokų biržos šaukimas.

Manu vizitinė kortelė – „eurožingsnis“ (angl. Euro step), kurio pradininku laikomas ne kas kitas, o lietuvis Š. Marčiulionis, meistriškai klaidinęs varžovus savo apgaulingais prasiveržimais, kurių krypties nuspėti praktiškai neįmanoma.

Su Tony Parkeriu ir Timu Duncanu didįjį „Spurs“ trejetą sudaręs M. Ginobili vėliau tapo nepamainomu ir neįkainojamu Greggo Popovichiaus atsarginiu žaidėju, kuris, pasirodęs aikštėje, galėdavo nulemti rungtynių baigtį.

Paskutinį sezoną Manu NBA lygoje vidutiniškai žaidė po 20 minučių ir rinko po 8,9 taško.

Dukart NBA „Visų žvaigždžių“ dalyvio rekordai stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje – 48 (2005 m.) ir 46 pelnyti taškai (8/11 tritaškiai, 2008 m.), 15 atkovotų kamuolių, 15 rezultatyvių perdavimų, 18/18 realizuotų baudų, 8 perimti kamuoliai, 4 blokai.

Visgi bene skambiausia Manu karjeros pergalė – 2004 metų Atėnų olimpinių žaidynių auksas su Argentinos rinktine. Turnyro pusfinalyje nesulaikomas M. Ginobili pelnė 29 taškus (5/7 dvitaškiai, 4/6 tritaškiai, 7/8 baudos) ir nukalė istorinę pergalę 89:81 prieš JAV komandą su Allenu Iversonu, Dwyane'u Wade'u, LeBronu Jamesu, Timu Duncanu ir kitomis NBA žvaigždėmis.

Finale argentiniečiai savo auksinio šanso nepraleido ir 84:69 pranoko Lietuvos rinktinės skriaudikę Italiją, o Manu pasižymėjo 16 taškų (4/5 dvitaškiai, 8/9 baudos ir 6 rez. perd.).

Po ketverių metų, 2008 m., Pekine M. Ginobili su Argentina iškovojo olimpinių bronzos medalių komplektą.