Ne kartą savo prisirišimą prie „Raptors“ klubo, Toronto miesto ir visos Kanados valstybės pabrėžęs DeRozanas prieš porą metų savo meilę antriesiems namams pabrėžė įsimintina fraze – „aš esu Torontas“.

ESPN duomenimis, abu centriniai mainų dalyviai jau yra informuoti apie klubų susitarimą. Tokį įspūdį galima susidaryti ir iš nusivylimo bei išdavystės potyrio kupinos DeRozano žinutės instagram platformoje.

„Kai tau pasakoma viena, o rezultatas būna visai kitas. Negalima jais pasitikėti. Šitame žaidime nėra tokio dalyko, kaip ištikimybė. Greitai tave parduos už truputį nieko. Greitai jūs suprasite... Netrukdykite.“

Skambūs žodžiai atskleidžia, jog DeRozanas jau yra susitaikęs su neišvengiamu išvykimu iš Toronto. Per 675 „Raptors“ gretose sužaistus susitikimus atakuojantis gynėjas viso pelnė 13296 taškus. Abu šie skaičiai yra absoliutūs Toronto klubo rekordai.

ESPN taip pat praneša, jog vos devynerias rungtynes praėjusiame sezone sužaidęs Kawhi nenori atstovauti Toronto ekipai.

Visgi klubo prezidentas Masai Ujiri tikisi, jog 2019-ųjų vasarą laisvuoju agentu tapsiantis krepšininkas artėjančio sezono metu persigalvos ir pasirašys ilgalaikę sutartį su „Raptors“ organizacija.

Toronto klubas kitų metų derybose Leonardui galės pasiūlyti penkerių metų trukmės kontraktą, kai visos kitos suinteresuotos ekipos negalės viršyti ketverių metų skaičiaus. Išankstiniais skaičiavimais, sutartis su „Raptors“ žaidėjui galėtų atnešti 40 milijonų JAV dolerių daugiau, nei su bet kuriuo kitu klubu.

Spekuliuojama, jog mainų derybos gali oficialiai baigtis jau šiandien. Visgi pirmieji pranešimai apie susitarimą pasirodė itin vėlyvu paros metu – Toronte gyvenančius sirgalius ši žinia pasiekė kiek vėliau, nei trečią valandą nakties.

Pasaulio žiniasklaida su nekantrumu laukia pilno „Spurs“ ir „Raptors“ sandorio paviešinimo.

Akivaizdu, jog Leonardas ir DeRozanas apsikeis komandomis, tačiau daugiau nei tikėtina, jog į mainus bus įtraukta ir daugiau komponentų.

Įdomu, jog San Antonijaus „Spurs“ sirgaliai savo gretose norėtų išvysti ir Joną Valančiūną. Egzistuoja teorinė tikimybė, jog lietuvis kartu su DeRozanu persikels į tituluotąjį Teksaso valstijos klubą.