DeMarcuso Cousinso atvykimo į Ouklandą sukeltos bangos stipriai sukrėtė visų lygos komandų sirgalių stovyklas. Skeptiškiausiai nusiteikę lygos gerbėjai net ėmė svaidytis pareiškimais apie tai, jog „Warriors“ sugriovė NBA pirmenybes ir sunaikino bet kokią įmanomą jų stebėjimo intrigą.

Bet ar iš tiesų po Achilo sausgyslės traumos sveikstantis vidurio puolėjas savo žaidimu pateisins tokį neišmatuojamą ažiotažą? Klaustukų kelia ne tik jo sveikatos būklė, bet ir būsimasis pritapimas prie vyriausiojo trenerio Steve'o Kerro naudojamų žaidimo schemų.

Kodėl Cousinso trauma gali išeiti į naudą jį integruoti į savo gretas sieksiantiems „Warriors“ ir kaip bei kodėl aukštaūgis priėmė tokį netikėtą savo karjeros tęsinio sprendimą?

Abejotinos sveikatos būklės krepšininku pasipildė ir lietuviškoji Denverio „Nuggets“ organizacija, sukirtusi rankomis su įžaidėju Isaiah Thomasu. Vieno sezono trukmės kontraktas leis Kolorado valstijos klubui atlikti savotišką metų trukmės žaidėjo peržiūrą, o pats IT pagaliau gaus progą priminti lygai kodėl vos prieš trylika mėnesių jis liko penktas naudingiausio lygos krepšininko rinkimuose.

Denverio klubui teko priimti ir su finansine organizacijos situacija susijusius sprendimus. Visą karjerą „Nuggets“ gretose rungtyniavęs Kennethas Fariedas, krašto puolėjas Darrellas Arthuras ir dar Carmelo Anthony mainų metu į komandą iš Niujorko „Knicks“ persikėlęs Wilsonas Chandleris ateinantį sezoną pasitiks vilkėdami kitų NBA klubų aprangas.

Intriguojančią sudėtį buria Čikagos „Bulls“. Septintasis šių metų biržos šaukimas Wendellis Carteris klubo atstovus pradžiugino puikiu pasirodymu Vasaros lygoje, o Jabari Parkerio įsigijimas leis Vėjuotojo miesto komandai kitame sezone turėti itin jauną ir perspektyvų starto penketą. Visgi viena projektuojamosios sudėties silpnybė akį rėžia net „ant popieriaus“ – ar Buliai bus pajėgūs ją išspręsti?

Vasaros lygos turnyras tapo ir seniai nematyto „Knicks“ fanų optimizmo šaltiniu. Du klube debiutuojantys naujokai jau dabar Niujorke sulaukia išskirtinio dėmesio. Kas lemia tokį staigų Kevino Knoxo ir Mitchello Robinsono akcijų šuolį?

Savo sudėties komplektaciją pratęsė ir Indianos „Pacers“ ekipa, kurios gretose rungtyniauja Domantas Sabonis. Kai kurie klubo krepšinio operacijų prezidento Kevino Pritchardo sprendimai pasėjo nerimo daigus lietuvio karjerą atidžiai sekančių jo gerbėjų mintyse. Koks „Pacers“ žingsnis gali gerokai apkarpyti Domo šiemet demonstruotus rezultatus? O gal toks scenarijus Sabui ilgalaikėje perspektyvoje atsilieptų teigiamai?

Atsakymai į visus šiuos ir eilę kitų klausimų – naujausioje #PirmadienįPenktą laidoje.