Praėjusiame sezone 28-erių metų krepšininkas fiksavo solidžius 19,4 taško, 5,1 atkovoto kamuolio ir 5,2 rezultatyvaus perdavimo vidurkius, o iš toli atakavo 40 procentų taiklumu. Tokius pat ar geresnius skaičius visose išvardintose statistikos kategorijose pernai be Evanso fiksavo tik „Golden State Warriors“ atstovaujantys Stephenas Curry ir Kevinas Durantas.

Iš Sakramento „Kings“ į Memfį praėjusią vasarą persikėlusiam žaidėjui tai buvo rezultatyviausias sezonas nuo pirmųjų NBA praleistų metų. 2009-10 metais debiutavęs Evansas savo karjerą pradėjo rinkdamas net po 20,1 taško per rungtynes ir iškovodamas geriausio metų naujoko titulą.

„Grizzlies“ organizacija šių metų vasarį siekė išmainyti besibaiginėjančią sutartį turėjusį krepšininką ir net neregistravo jo keletui rungtynių. Visgi Chriso Wallace'o vadovaujama klubo valdyba nesulaukė ją tenkinusių pasiūlymų įr Evansas sezoną užbaigė Memfio valstijos klube.

Į Indianapolį atyvksiantis naujokas komandoje turėtų užimti Lance'o Stephensono pernai turėtą rolę. Energijos puolimui pakilimu nuo atsarginių žaidėjų suolo įnešdavęs dinamiškasis puolėjas savo karjerą tęs Los Andželo „Lakers“ gretose.

Kartu su Lance'u „Pacers“ ekipą jau paliko dar trys krepšininkai. Siekdami atlaisvinti daugiau erdvės algų biudžete Indianos atstovai atleido negarantuotą sutartį turėjusį veteraną Alą Jeffersoną bei atsisakė teisių į įžaidėją Joe Youngą. Pastarasis krepšininkas prieš trejus metu Vasaros lygos turnyre nukonkuravo Mantą Kalnietį.

Youngo vietą Indianoje užims 23-iuoju šaukimu šių metų naujokų biržoje pakviestas įžaidėjas Aaronas Holiday. „UCLA“ universitetui atstovavęs 21-erių metų žaidėjas atvykdamas į NBA pasekė vyresnių brolių pėdomis: Naujojo Orleano „Pelicans“ atstovauja Jrue, o Čikagos „Bulls“ – Justinas Holiday.

Jrue, Aaronas ir Justinas Holiday

Naują darbovietę rado ir laisvuoju agentu tapęs Glennas Robinsonas. Didžiąją praėjusio sezono dalį dėl operacijos pareikalavusios čiurnos traumos praleidęs žaidėjas savo kajrerą tęs Detroito „Pistons“ ekipoje.

Praėjusiame sezone 48 pergales iškovoję Nate'o McMillano auklėtiniai Rytų konferencijoje užėmė penktąją vietą, o atkrintamosiose varžybose tik po itin atkaklios kovos rezultatu 3:4 pripažino iki superfinalo nužygiavusių Klivlando „Cavaliers“ pranašumą.