Purpuro ir aukso spalvų aprangą užsivilksiantis Jamesas su Angelų miesto ekipa susitarė dėl ketverių metų trukmės 153 milijonų JAV dolerių vertės kontrakto. Įspūdinga pinigų suma viršija LeBrono per vienuolika Klivlande praleistų metų sukauptą uždarbį.

Karaliumi vadinamo žaidėjo žingsnis tapo pagrindine naujausios vienintelės tiesioginės lietuviškos NBA apžvalgų laidos #PirmadienįPenktą dalies tema. Laidos vedėjai Rytis Kazlauskas ir Rokas Grajauskas žiūrovams pateikė visas įdomiausias Jameso perėjimo į Kalifornijos klubą detales.

Būsimąjį LeBrono sprendimą DELFI TV studijoje dar pavasarį išpranašavo joje besisvečiavęs skandalingasis Lavaras Ballas. Taiklios naujojo Jameso komandos draugo Lonzo tėčio prognozės buvo primintos ir laidos žiūrovams.

Kokią įtaką šis žingsnis turės Michaelo Jordano šešėlio besivaikančiam LeBronui? Kokius kitus pasirinkimus šią vasarą turėjo buvęs „Cavaliers“ lyderis? Ir kodėl jo paliktas klubas atsidurs tikrame NBA pragare?

Jameso žingsnis dar labiau pakurstė kalbas apie galimus San Antonijaus „Spurs“ ir „Lakers“ mainus, kurių centre atsidurtų dukart geriausiai besiginančio lygos krepšininko titulą laimėjęs Kawhi Leonardas. Visgi toks susitarimas Kalifornijos klubui turėtų ir teigiamų, ir neigiamų pasekmių. Kokie padariniai gali laukti „Lakers“ ekipos šio susitarimo atveju ir kodėl Magicui Johnsonui ir Robui Pelinkai galimai verta laukti 2019-ųjų metų vasaros?

Los Andželo ekipa jau pradėjo ir tolimesnius sudėties komplektacijos darbus. Organizacija jau pasirašė vieno sezono trukmės sutartis su Kentaviousu Caldwell-Pope'u, Lance'u Stephensonu ir JaVale'u McGee. Ką šie žingsniai atskleidžia apie ilgalaikę „Lakers“ viziją?

Nors LeBrono persikėlimas į vieną sėkmingiausių visų laikų NBA klubų yra neabejotinai naudingas lygai finansiniu požiūriu, šis žingsnis turės ir neigiamų aspektų. Laidos vedėjai šią problemą įvardino kaip NBA A diviziono ir B diviziono suformavimą. Kas slepiasi po šiuo terminu?

Atsakymai į visus šiuos klausimus – naujausioje #PirmadienįPenktą laidoje.