Praėjusią vasarą po mainų su Indianos „Pacers“ klubu į Oklahomą persikėlęs George'as šiame sezone pasižymėjo 21,9 taško, 5,7 atkovoto kamuolio ir 3,3 rezultatyvaus perdavimo vidurkiais. Sėkmingas jo žaidimas neatsispindėjo komandos rezultatuose – reguliariajame sezone 48 pergales iškovoję „Thunder“ jau pirmame atkrintamųjų varžybų etape nusileido Jutos „Jazz“ krepšininkams.

Dar atstovaudamas Indianos klubui George'as viešai pareiškė, jog tapęs laisvuoju agentu persikels į gimtojo Los Andželo „Lakers“, tačiau vos startavus laisvųjų agentų rinkai sukirto rankomis su dabartine ekipa. ESPN praneša, jog PG13 net neišklausė „Lakers“ pasiūlymų.

Vieną pagrindinių žvaigždžių savo gretose išlaikė ir Hjustono „Rockets“ klubas. Per žingsnį nuo NBA superfinalo likę teksasiečiai pasirašė ketverių metų 160 milijonų JAV dolerių vertės kontraktą su įžaidėju Chrisu Paulu.

Dinamišką gynėjų duetą su naudingiausiu lygos krepšininku Jamesu Hardenu Teksase sudaręs įžaidėjas patyrė traumą penktosiose Vakarų konferencijos finalo rungtynėse su „Golden State Warriors“ klubu.

Prieš Paului iškrentant iš rikiuotės 3:2 serijoje pirmavę „Rockets“ pralaimėjo dvejas paskutiniąsias rungtynes ir vietą finale užleido būsimiesiems čempionams. 33-ejų metų Paului tai buvo pirmasis pasirodymas konferencijos finale per visą jo NBA karjerą.

Savo sudėtį sustiprino ir Domanto Sabonio atstovaujami Indianos „Pacers“, suderinę trejų metų 22 milijonų vertės sutartį su Mindaugą Kuzminską iš Niujorko „Knicks“ rotacijos praėjusio sezono pradžioje išstūmusiu snaiperiu Dougu McDermottu.

Čikagos „Bulls“ klube savo karjerą pradėjęs 26-erių metų lengvasis krašto puolėjas sezoną užbaigė Dalaso „Mavericks“ klube, kur per 21 sužaistą susitikimą tritaškius metė net 49 procentų taiklumu.

„Mavericks“ teisių į McDermottą atsisakė siekdami atlaisvinti didesnę finansinę erdvę savo algų biudžete. Šis sprendimas jiems leido po sukirsti rankomis su vidurio puolėju DeAndre Jordanu, artėjančiame sezone Dalase uždirbsiančiu 24,1 milijono JAV dolerių sumą.

Jordanas su gimtosios Teksaso valstijos klubu žodinį susitarimą buvo pasiekęs ir 2015-ųjų metų vasarą, tačiau tąsyk tuometiniai „Clippers“ krepšininkai sugebėjo perkalbėti aukštaūgį ir įtikinti jį likti Los Andželo klube.

Išlaidauti ryžosi ir Finikso „Suns“ ekipa, beveik visą savo laisvą biudžetą paskyrusi krašto puolėjo Trevoro Arizos įsigijimui. Hjustone pastaruosius ketverius metus praleidęs krepšininkas su Arizonos klubu pasirašė vieno sezono 15 milijonų vertės kontraktą.

Šis žingsnis tik dar labiau pabrėžė „Suns“ generalinio vadybininko Ryano McDonough ambicijas sugrąžinti Finikso klubą į kovą dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas. Devino Bookerio ir pirmojo šių metų biržos šaukimo DeAndre Aytono vedamas klubas tarp aštuonių pajėgiausių Vakarų konferencijos klubų bandys patekti pirmą kartą nuo 2010-ų metų.

Į pirmąjį savo NBA karjeros klubą grįžo turkas Ersanas Ilyasova, suderinęs trejų metų trukmės 21 milijono vertės sutarties sąlygas su Milvokio „Bucks“ ekipa. Patyręs sunkusis krašto puolėjas Milvokyje rungtyniavo 2006-07 bei 2009-15 metais.

Šansus kovoti dėl trečiojo NBA čempionų titulo iš eilės išsaugojo ir „Warriors“ organizacija. Ouklando klubas pasirašė dvejų metų 60 milijonų vertės sutartį su Kevinu Durantu. Antrasis kontrakto sezonas priklausys nuo paties KD norų – sutartyje numatyta žaidėjo teisė savo nuožiūra pratęsti ar nutraukti kontraktą.

Filadelfijos „76ers“ gretose pastarąjį sezoną žaidęs Marco Belinelli grįš į „Spurs“: ten italas per dvejus metus savo sąskaitą papildys 12 mln. JAV dolerių.

Derrickas Rose‘as lieka Minesotos „Timberwolves“ ekipoje: su ja pasirašys vienerių metų trukmės ir 2,1 mln. JAV dolerių vertės kontraktą.