Pastarosiomis dienomis Jordanas buvo aktyviai siejamas su Dalaso „Mavericks“ organizacija, su kuria 2015-ų metų vasarą sudarė liūdnai pagarsėjusią sutartį. Žodinį susitarimą su gimtosios Teksaso valstijos klubu pasiekęs krepšininkas galiausiai neįvykdė savo įsipareigojimo ir, su tuometinių komandos draugų pagalba, liko Los Andželo klube.

Galimybė pratęsti sutartį su „Clippers“ dar vienam sezonui būtų atvėrusi DeAndrei duris būti įtrauktam į Los Andželo ir Dalaso klubų mainus, tačiau dabar laisvuoju agentu tapęs vidurio puolėjas galės nevaržomai derinti naujos sutarties sąlygas tiek su „Mavericks“, tiek su kitomis lygos komandomis.

NBA užkulisiuose sklinda kalbos, jog vienu iš suinteresuotų klubų šioje situacijoje gali tapti lygos čempionai „Golden State Warriors“. Iš Teksaso kilęs Jordanas palaiko artimus santykius su šioje valstijoje studijavusiu Kevinu Durantu, o Ouklando ekipos generalinis vadybininkas Bobas Myersas anksčiau buvo aukštaūgio asmeniniu agentu.

„Warriors“ Jordanui gali pasiūlyti tik 5,3 milijono siekiančią kasmetinės išimties sumą, kuri klubui kartu su prabangos mokesčio nuobaudomis atsieitų net 27 milijonus JAV dolerių. Jordano atsisakytas vienerių metų kontraktas kitame sezone jam būtų atnešęs 24,1 milijono.

Nors „Clippers“ rekordininkas teoriškai gali grįžti į visą karjerą atstovautą komandą, Los Andželo klubas siekia išvengti bet kokių ilgalaikių finansinių įsipareigojimų ir 2019-ųjų metų vasarą prisivilioti į savo gretas vieną iš lygos žvaigždžių. Laisvaisiais agentais kitais metais taps Jimmy Butleris, Kawhi Leonardas, Klay Thompsonas bei visas būrys kitų pajėgių krepšininkų.

Tokią poziciją organizacija išreiškė ir savo oficialioje twitterio paskyroje, kurioje lakoniškai padėkojo Jordanui už visus Los Andžele praleistus metus.


Devynis sezonus šioje komandoje praleidęs DeAndre ją palieka pasiekęs visą eilę klubo rekordų. Aukštaūgis tapo daugiausiai rungtynių sužaidusiu, daugiausiai metimų blokavusiu ir daugiausiai kamuolių atkovojusiu visų laikų „Clippers“ krepšininku.

Pastarajame sezone teksasietis vidutiniškai rinko po 12 taškų ir 15,2 atkovoto kamuolio per rungtynes.

Laisvųjų agentų rinka atsidarys jau šį sekmadienį, 7 val. ryto Lietuvos laiku.