Prieš porą savaičių žiniasklaida atskleidė, jog situacija Teksase nepatenkintas Leonardas pareikalavo „Spurs“ organizacijos jį iškeisti, o pageidautina naująja karjeros stotele įvardino „Lakers“ klubą.

Didžiausią Kawhi nepasitenkinimą sukėlė San Antonijaus ekipos sprendimas grąžinti jį į aikštę praėjusių metų gruodžio mėnesio viduryje. Kelio skausmą jautęs „Spurs“ lyderis yra įsitikinęs, jog komandos medicininis personalas žinojo, kad jo trauma tuo metu dar nebuvo pilnai išgydyta, tačiau klubas rizikavo jo sveikata siekdamas iškovoti daugiau pergalių reguliariajame sezone.

Klubo atstovai tikėjosi, jog Leonardas ir vyriausiasis treneris Greggas Popovičius sugebės privataus susitikimo metu užkasti karo kirvius, bet ilgai lauktas pokalbis neatnešė geidžiamų rezultatų.

Lygos apžvalgininkai teigė, kad „Spurs“ kategoriškai atisisakė iškeisti Kawhi į Popovičiui antipatiją keliančią „Lakers“ organizaciją. ESPN reporterė Ramona Shelbourne pranešė, jog Los Andželo klubo skambučio dėl derybų sulaukę San Antonijaus organizacijos vadovai „trenkė durimis“ ir nesileido į kalbas.

Visgi šiuo metu situacija ima keistis. Į kampą įsprausto klubo vaidmenyje dabar jau atsidūrė „Lakers“: spekuliuojama, jog LeBronas Jamesas nesikels į Los Andželą tol, kol organizacija nepastatys pamato jo atvykimui įsigydama bent vieną pirmo ryškumo lygos žvaigždę.

Liepos 1-ą dieną startuosiančiame laisvųjų agentų rinkos periode „Lakers“ sieks prisivilioti Jamesą ir Paulą George'ą, bet abiejų krepšininkų atvykimas į Kaliforniją šiandien atrodo daug migločiau, nei vos pasibaigus 2017-18 metų sezonui.

Oklahomos „Thunder“ pastarajame sezone rungtyniavęs Goerge'as šiandien atsisakė žaidėjo teisės pratęsti sutartį dar vienam sezonui ir tapo neapribotu laisvuoju agentu.

Bijodami netekti galimybės persivilioti geriausiu planetos krepšininku tituluojamą LeBroną, „Lakers“ gali būti pasiryžę už Leonardą sumokėti „Spurs“ klubui daug didesnę mainų išpirką, nei buvo manoma iki šiol.

Galimais mainų komponentais šiandien įvardinami naujokai Lonzo Ballas, Kyle'as Kuzma ir Joshas Hartas, 2016-ųjų metų naujokų biržos antrasis šaukimas Brandonas Ingramas bei apribotu laisvuoju agentu tapęs sunkusis krašto puolėjas Julius Randle'as.

Su Kawhi mainais siejami ir Filadelfijos „76ers“, Bostono „Celtics“ ir Klivlando „Cavaliers“ klubai, tačiau San Antonijaus organizacija vis dar tikisi išlaikyti nepatenkintą krašto puolėją savo gretose.

„Spurs“ lyderio sutartis galioja tik iki 2019-ųjų metų vasaros, tad juo besidomintys klubai bijo rizikuoti. Vardan Kawhi atvykimo paaukojus svarbias sudėties dalis, Leonardas gali palikti vos po sezono palikti naująją komandą.

Devynerias rungtynes šių metų pirmenybėse sužaidęs gynybos specialistas jose fiksavo 16,2 taško ir 4,7 atkovoto kamuolio vidurkius.