Indianos klubas po 9,2 taško ir 5,2 atkovoto kamuolio per rungtynes praėjusiame sezone vidutiniškai rinkusį Stephensoną savo gretose galėjo išlaikyti už sąlyginai žemą 4,4 milijono JAV dolerių sumą.

2010-14 bei 2017-18 metais „Pacers“ gretose rungtyniavęs kovingasis krepšininkas žaibiškai užmezgė šiltus santykius su praėjusią vasarą į Indianą atvykusiu Domantu Saboniu. Naujieji komandos draugai aikštėje pasižymėjo puikiu tarpusavio supratimu, o už jos ribų ne kartą pagarbiai atsiliepė apie vienas kitą.

Nors iš Bruklino kilęs Stephensonas praėjusiame sezone tritaškius metė vos 29 procentų taiklumu ir neretai ant parketo priimdavo itin nestandartiškus sprendimus, jo išvykimu nusivylę Indianapolio sirgaliai nuoširdžiai mėgo šį žaidėją dėl jo įnešamos energijos ir pasiaukojančio žaidimo stiliaus.

Lygos analitikai prognozuoja, jog „Pacers“ valdyba šį žingsnį priėmė besitaikydama į liepos 1-ą dieną laisvaisiais agentais tapsiančius Lance'o pozicijos žaidėjus. Pirminiais duomenimis, Indianos klubas domisi galimybe prisivilioti pernai Memfio „Grizzlies“ rungtyniavusį Tyreke'ą Evansą ar Denverio „Nuggets“ atstovavusį Willą Bartoną.

Geriausią sezoną per pastaruosius aštuonerius metus sužaidęs Evansas tapo vienu iš aštuonių lygos krepšininkų, pasižymėjusių bent 19 taškų, 5 atkovotų kamuolių ir 5 rezultatyvių perdavimų vidurkiais.

Tokiu statistiniu indėliu šiame sezone be jo pasižymėjo tik Jamesas Hardenas, LeBronas Jamesas, Kevinas Durantas, Russellas Westbrookas, Stephenas Curry, Blake'as Griffinas ir DeMarcusas Cousinsas.

Vienu geriausių atsarginių NBA krepšininkų laikomas Bartonas pernai rinko po 15,7 taško, 4,1 rezultatyvaus perdavimo ir 5 atkovotus kamuolius per rungtynes. Pirmieji du statistikos rodikliai tapo geriausiais 27-erių metų gynėjo rezultatais per visą jo karjerą.

Spekuliuojama, jog Indianos klubas galimybe persivilioti Bartoną ypač susiviliojo tuomet, kai pasirodė pirmieji pranešimai apie Artūro Karnišovo vadovaujamo klubo derybas su vidurio puolėju Nikola Jokičiumi. Jei serbas pasirašys maksimalios vertės sutartį, „Nuggets“ galimybės išlaikyti šeštąjį savo žaidėją taps labai miglotomis.

„Pacers“ savo algų biudžete šią vasarą gali turėti nuo dešimties iki daugiau nei trisdešimties milijonų JAV dolerių, kuriuos galės panaudoti derybose su naujos ekipos ieškančiais krepšininkais.

Indianos klubo biudžetas stipriai priklauso nuo sunkiojo krašto puolėjo Thaddeuso Youngo ir veterano Alo Jeffersono. Pastarojo 2018-19 metų sutartis yra negarantuota, o starto penkete žaidžiantis Youngas dar nepriėmė sprendimo dėl teisės pratęsti kontraktą dar vienam sezonui ir jo metu uždirbti 13,8 milijono.

Indianos sirgaliai puoselėja viltį dar išvysti Domo ir Lance'o duetą – nors Stephensonas taps laisvuoju agentu, „Pacers“ šią vasarą vis tiek galės jam pasiūlyti naują sutartį.