Jaunasis Madrido „Real“ ir Slovėnijos rinktinės narys Dalase turėtų sudaryti vieną įdomiausių visos lygos gynėjų linijų su pernykštėje biržoje devintuoju numeriu pašauktu įžaidėju Dennisu Smithu, pasižyminčiu ypatingu atletiškumu.

Simbolinį deglą į Dončičiaus rankas perduos „Mavericks“ legenda bei rezultatyviausias visų laikų NBA europietis Dirkas Nowitzki, kuriam ateinantis sezonas taps jau dvidešimt pirmuoju jo įspūdingoje karjeroje.

Ne ką mažiau intriguojanti istorija vystosi Finikse, kur vietos „Suns“ biržos naktį savo gretas sustiprino net trimis jaunaisiais talentais. Pirmuoju šaukimu Arizonos valstijos klubas pasirinko aukštaūgį DeAndre Aytoną, kartu su kuriuo į komandą atvyks Filadelfijos „76ers“ pakviestas Mikalas Bridgesas bei trisdešimt pirmuoju numeriu pašauktas prancūzas Elie Okobo.

Blogiausią rezultatą visoje lygoje pernai užfiksavę „Suns“ savo sudėtį lipdys aplink Devino Bookerio ir Aytono duetą. Patys krepšininkai savo tandemą lygina su Los Andželo „Lakers“ šio amžiaus pradžioje į pergales vedusiais Kobe Bryantu ir Shaquillu O'Nealu.

Ryški Finikso ekipos sudėties spraga žioji įžaidėjo pozicijoje. Ar 44 taškus per rungtynes Prancūzijos lygos atkrintamųjų varžybų pirmajame etape pelnęs dvidešimtmetis Okobo bus pasiruošęs vadovauti į pergalių kelią grįžti sieksiančios komandos atakoms?

Artėjant antrojo rato pabaigai savo pavardę išgirdo ir Arnoldas Kulboka, tapęs keturioliktuoju biržose pakviestu Lietuvos atstovu. Kokios lietuvio perspektyvos pakliūti į pagrindinę Šarlotės „Hornets“ sudėtį ir kokių sudedamųjų komponentų reikia spartesniam jo tobulėjimui?

Šių metų ceremonija pabrėžė vieną ryškų dėsningumą. Pirmajame rate tepakviesti tik du Europoje rungtyniavę Senojo žemyno krepšininkai – Dončičius ir bosnis Džananas Musa, 29-uoju šaukimu atitekęs Bruklino „Nets“ klubui.

Kokios priežastys lėmė tokį skambų europiečių akcijų kritimą ir kaip prie jo prisidėjo fenomenalus Dončičiaus sezonas? Atsakymus į visus šiuos klausimus vienintelėje tiesioginėje NBA apžvalgų laidoje #PirmadienįPenktą pateikė jos vedėjai Rytis Kazlauskas ir Rokas Grajauskas.