Ketvirtadienį ESPN portalas paskelbė, jog Filadelfijos klubas oficialiai patvirtino apie 53-ejų B. Colangelo pasitraukimą iš užimamų pareigų.

Jo darbą laikinai perima klubo vyriausiasis treneris Brettas Brownas.

Su B. Colangelo susijęs skandalas buvo labai netradicinis.

Gegužės pabaigoje žiniasklaida sužinojo, kad B. Colangelo slapta naudojo net penkias „Twitter“ socialinio tinklo paskyras ir per jas skelbė trumpas žinutes, kritikuojančias komandos žaidėjus, vadovus, taip pat kitų lygos klubų administraciją.

Iš šių paskyrų palankių atsiliepimų sulaukdavo tik pats B. Colangelo.

Šią informaciją paviešino „The Ringer“ žurnalistas Benas Detrickas, o vėliau pats B. Colangelo prisipažino naudojęs vieną iš penkių paskyrų – @Phila1234567.

„USA Today“ praneša, kad B. Colangelo, kuris anksčiau net du kartus buvo išrinktas geriausiu NBA sezono klubo vadovu (2005 ir 2007 m.), į visą šią istoriją buvo įpainiojęs ir savo žmoną, kuri taip pat siuntė įvairaus turinio kritines žinutes – „skalpuojami“ buvo Joelis Embiidas, Nerlensas Noelis, Markelle Fultzas, taip pat išplatinta ir vidinė „76ers“ klubo informacija.

Atskirą įvykio tyrimą pradėjo ir „76ers“ organizacija, o netrukus B. Colangelo pateikė atsistatydinimo pareiškimą.

Taip pat „USA Today“ skelbia, kad priverstinai atsinaujinantis Filadelfijos klubas yra nusitaikęs į stambiausią šios vasaros laisvųjų agentų rinkos žuvį.

„76ers“ tikisi, kad prisijungti prie Filadelfijos kolektyvo sutiks Klivlando „Cavaliers“ greičiausiai paliksiantis LeBronas Jamesas.

Tiesa, kitų šaltinių teigimu L. Jamesas vasarą gali persikelti ir į Vakarų konferenciją, kur prisijungtų prie principinių savo varžovų – „Golden State Warriors“ krepšininkų.

Anksčiau B. Colangelo yra dirbęs Finikso „Suns“ ir Toronto „Raptors“ klubuose.