Antrose NBA finalo rungtynėse Oklande sekmadienį „Warriors“ įveikė Klivlando „Cavaliers“ krepšininkus 122:103 ir serijoje iki 4 pergalių pirmauja 2-0. Prie šios pergalės daugiausiai prisidėjo S. Curry, savo neįtikėtinais tritaškiais varęs į neviltį LeBrono Jameso vedamą komandą.

Per 38 minutes S. Curry pataikė 9 iš 17 tritaškių, o iš viso jo sąskaitoje yra 33 taškai.

„Jis neįtikėtinas žaidėjas, – ESPN kalbėjo „Warriors“ vyriausiasis treneris Steve'as Kerras. – Žinote, 9 tritaškiai dar ne viskas – jis visuomet pataiko tuomet, kai mums to labiausiai reikia. Jis fantastiškas“.

Ankstesnis pataikytų tritaškių rekordas per vienas finalo rungtynes priklausė Bostono „Celtics“ žvaigždei Ray Allenui. Jis smeigė 8 taiklius tritaškius į Los Andželo „Lakers“ krepšį 2010 metų finalo antroje dvikovoje.

„Labai šaunu baigti rungtynes su tokiu rekordu žinant, kam jis priklausė“, – vertino S. Curry. Rungtynių didvyris ant atsarginių suolo atsisėdo likus žaisti 4 minutes iki dvikovos pabaigos. Įžaidėjas dar atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 7 kamuolius.

17 mestų tritaškių per vienas finalo rungtynes – taip pat naujas rekordas. Anksčiau NBA finalų dvikovose vienas žaidėjas daugiausiai yra metęs 15.

Vieną įspūdingiausių tritaškių S. Curry įsūdė ketvirto kėlinio viduryje, kai akylai dengiamas varžovų aukštaūgio Kevino Love'o metė į krepšį paskutinę atakai skirto laiko sekundę.

„Žinoma, tai buvo labai svarbus momentas. Pirmavome, tačiau galėjome savo persvarą dar labiau padidinti ir priartėti prie pergalės“, – sakė snaiperis.

„Išties labai sudėtinga dengti Stephą bet kurioje aikštės vietoje. Jis nepaprastai vikriai moka atsipalaiduoti nuo gynėjo ir rasti progą metimui“, – tvirtino dažnai prieš „Warriors“ varikliuką vienas atsidurdavęs K. Love'as.

„Cavaliers“ lyderis LeBronas Jamesas taip pat turėjo ką pasakyti apie S. Curry: „Kiekvienas toks jo metimas yra savotiška jo verslo dalis. Neturėtume stebėtis tais metimais ar leisti, kad jie atimtų mums žadą. Tiesiog imi kamuolį, judi į priekį ir stengiesi pelnyti taškus kitoje aikštės pusėje“.

Trečiosios serijos rungtynės vyks Klivlande trečiadienį.