Nors „Cavaliers“ narys Smithas pasaulio žiniasklaidos dėmesio susilaukė dėl žadą atimančios klaidos susitikimo pabaigoje, ne ką mažesnės įtakos tolimesnei serijos eigai gali turėti pirmajame kėlinyje Klivlando gynėjo sukeltas epizodas.

Slystelėjęs J. R. rėžėsi į kairiąją perdavimo laukusio Thompsono koją. Po šio kontakto „Warriors“ narys nušlubavo į rūbinę, tačiau kėlinio pabaigoje grįžo ant atsarginių žaidėjų suolelio, o antrąjį ketvirtį pradėjo būdamas aikštėje.

Visgi šis epizodas gali turėti rimtesnių nei manyta ilgalaikių pasekmių. Šiąnakt Ouklando ekipa paskelbė, jog taikliarankis gynėjas gali praleisti antrąsias rungtynes, o pats Thompsonas reporteriams teigė, jog jo būklė yra prasta.

Dukart NBA čempiono titulą su „Warriors“ iškovojęs žaidėjas taip pat atskleidė, jog žiūrėdamas vaizdo pakartojimą gerokai užpyko ant varžovo, tačiau, jo manymu, tai buvo žaidybinė situacija, kurioje Smithas neturėjo jokių piktavališkų ketinimų.

Po epizodo susidarė įspūdis, jog snaiperis susižeidė serijos su Hjustono „Rockets“ metu susitraumuotą kairįjį kelį, tačiau vėliau paaiškėjo, jog jam užfiksuotas viršutinės kairės čiurnos dalies patempimas.

2011-ais metais 11-uoju šaukimu „Warriors“ pakviestas krepšininkas per visą savo karjerą tepraleido vos 21 reguliariojo sezono susitikimą, o atkrintamosiose varžybose žaidė visas 99 rungtynes.

Pirmosiose rungtynėse Thompsonas pataikė 5 iš 10 mestų tritaškių ir viso surinko 24 taškus. Šių metų atkrintamosiose varžybosee jis fiksuoja 20,7 taško vidurkį, o tritaškius meta kol kas geriausiu karjeroje 43 procentų taiklumu.