Likus kiek daugiau nei valandai iki susitikimo pradžios „Rockets“ atstovai pranešė, jog Teksaso klubas septintose rungtynėse versis be įžaidėjo Chriso Paulo, per pirmąsias penkerias serijos rungtynes fiksavusio 19,8 taško ir 4,6 rezultatyvaus perdavimo vidurkius.

Nuostolių neišvengė ir Ouklando ekipa – svečiams iš Kalifornijos dar kartą padėti negalėjo vienas iš pagrindinių gynybos ramsčių Andre Iguodala, praleidęs ketvirtą Vakarų konferencijos finalo dvikovą iš eilės.

Negana to, „Warriors“ pirmo kėlinio komandinių pražangų limitą išnaudojo prasižengdami keturis kartus per vos 72 sekundes.

Dusyk taisykles pažeidęs Klay Thompsonas, tapęs svarbiausiu šeštųjų rungtynių žaidėju, paprašė vyriausiojo trenerio Steve'o Kerro suteikti jam šansą likti aikštėje. Visgi nesužaidus nė keturių minučių svečių snaiperis pasimovė ant klaidinančio Jameso Hardeno judesio ir ne tik leido varžovui pelnyti keturis taškus vienos atakos metu, bet ir užsidirbo trečiąją asmeninę nuobaudą.

„Warriors“ aukštą ankstyvų pražangų skaičių ryžosi išnaudoti sąmoningai siųsdami prie baudų linijos Clintą Capelą, tačiau net ir priverstinai pakeitę pagrindinį savo vidurio puolėją šeimininkai absoliučiai dominavo kovoje dėl atšokusių kamuolių.

Dar iki antro kėlinio vidurio 10 antrųjų šansų susikūrę „Rockets“ sugebėjo įgauti iniciatyvą, o po į aikštę grįžusio Capelos dėjimo pirmą kartą atitrūkti dviženkliu skirtumu – 34:23.

Ketvirčiui įpusėjus Hjustonas nemažino apsukų. Puolime atkovoti kamuoliai, išprovokuotos varžovų klaidos ir efektyvus Hardeno žaidimas leido šeimininkams ne tik neiššvaistyti persvaros, bet ir ją dar labiau padidinti.

„Rockets“ snaiperiams ėmus susidurti su sunkumais komandos puolimą ant savo pečių tempti pradėjo Capela. Antrame kėlinyje šveicaras viso pelnė 12 taškų bei užbaigė gražiausią nakties ataką, apgaulingą Hardeno perdavimą pro nugarą paversdamas galingu dėjimu.

Šeimininkų sirgalių optimizmą dar labiau sužadino paskutinysis pirmos rungtynių pusės išpuolis, kurio metu Paulo vietą starto penkete užėmęs Ericas Gordonas sugebėjo pelnyti dvitaškį su sirena.

Visgi po ilgosios pertraukos Hjustono ekipa susidūrė su pastaraisiais metais niekam neišsprendžiamu uždaviniu – uraganiniu „Warriors“ trečiojo kėlinio puolimu. Svečiai pradėjo įspūdingą tritaškių seriją, o šeimininkai pakliuvo į istorinę duobę, kurios metu vienuolika taškų paeiliui pelnęs Curry leido svečiams pasinaudoti „Rockets“ žanro krize ir persverti rezultatą savo naudai.

Teksaso klubas nuo antro kėlinio vidurio iki ketvirto ketvirčio pradžios pasiekė naują absoliutų NBA atkrintamųjų varžybų antirekordą – pro šalį skriejo net 27 iš eilės Mike'o D'Antoni auklėtinių mesti tritaškiai.

Trečią kėlinį net 18 taškų skirtumu laimėję čempionai iniciatyvą išlaikė ir lemiamame ketvirtyje. Žaidimu vienas prieš vieną varžovus į neviltį varė Kevinas Durantas, po ilgos pertraukos apie save priminė Thompsonas, o Curry nesiliovė bausti varžovų stulbinančiais tolimais metimais.

Istorinė „sausa“ atkarpa ženkliai atsispindėjo šeimininkų komandinėje statistikoje. Katastrofiškiausius skaičius užfiksavo visas rungtynes Durantą vaikęsis krašto puolėjas Trevoras Ariza, nepataikęs nė vieno iš dvylikos iš žaidimo atliktų metimų bei prametęs visus devynis tolimus bandymus.

Ne ką labiau įkvepiančiai pasirodė ir Hardeno bei Gordono duetas. Starto penketo gynėjai šiąnakt kartu pataikė vos 4 iš 25, o barzdotasis Teksaso klubo lyderis visoje Vakarų konferencijos finalo serijoje – tik 7 iš 44 tritaškių.

Čempionų titulą ginantys „Warriors“ realizavo 16 iš 39 tolimų metimų bei pranoko varžovus rezultatyvių perdavimų skaičiumi 25:17.

„Rockets“: Jamesas Hardenas 32 (12/29 met., 2/13 trit., 6/8 baud., 6 atk. kam., 6 rez. perd.), Ericas Gordonas 23 (9/22 met., 2/12 trit., 6 rez. perd.), Clintas Capela 20 (9/10 met., 9 atk. kam.), P. J. Tuckeris 14 taškų (12 atk. kam.).

„Warriors“: Kevinas Durantas 34 (11/21 met., 5/11 trit., 7/10 baud., 5 atk. kam., 5 rez. perd., 3 blk.), Stephenas Curry 27 (10/22 met., 7/15 trit., 9 atk. kam., 10 rez. perd.), Klay Thompsonas 19 (8/13 met., 3/7 trit.), Draymondas Greenas 10 taškų (5/13 met., 0/5 trit., 13 atk. kam., 5 rez. perd.).

Per visą lygos istoriją keturis kartus paeiliui į finalą pakliūti sugebėjo tik šešios komandos. Dvi iš jų lemiamoje kovoje dėl titulo susitiks šių metų birželio mėnesį.

Ketvirtą kartą iš eilės NBA gerbėjų lauksianti „Warriors“ ir Klivlando „Cavaliers“ superfinalo dvikova startuos naktį iš ketvirtadienio į penktadienį, 4 val. Lietuvos laiku. Pirmasis susitikimas vyks čempionų tvirtovėje – „Oracle“ arenoje.