Iki šiol tris kartus 2008-2010 m. su Los Andželo „Lakers“ NBA superfinale žaidė Pau Gasolis (laimėjo du kartus – 2009 ir 2010 m.), dar sykį į lemiamą sezono seriją su Oklahomos „Thunder“ iškopė Ispanijos pilietybę turintis afrikietis Serge'as Ibaka. Tiesa, tapti čempionu šiam aukštaūgiui 2012-aisiais nepavyko. „Thunder“ su Kevinu Durantu, Russelu Westbrooku ir Serge'u Ibaka tąsyk atsimušė į LeBrono Jameso ir Majamio „Heat“ sieną.

Šį kartą L. Jamesas gali tapti žmogumi, kuris ispaną ant savo pečių nešte užneš ant čempiono sosto. Serijoje su Bostono „Celtics“ fantastiškai rungtyniavęs „Cavaliers“ lyderis jau pasistengė, kad J. M. Calderonas pirmą sykį per 13 savo sezonų NBA lygoje atsidurtų finale.

Patyręs įžaidėjas, oficialiai jau pabaigęs karjerą Ispanijos rinktinėje, į „Cavaliers“ atvyko 2017-ųjų vasarą. Iki tol jis žaidė Toronto, Detroito, Dalaso, Niujorko, Los Andželo „Lakers“ ir Atlantos ekipose.

Atkrintamosiose varžybose J. M. Calderonas žaidžia tik epizodiškai – per 10 rungtynių ant parketo jis praleidžia vidutiniškai po 9,7 min. ir pelno po 2 taškus.

Nepaisant to, pasaulio ir Europos čempionas, dukart olimpinis vicečempionas dabar yra visai šalia to, kad savo titulų kolekciją papildytų pačiu prestižiškiausiu klubiniu trofėjumi – NBA čempiono žiedu.

Kartu su J. M. Calderonu šio sezono „Cavaliers“ gretose yra ir dar du europiečiai – turkas Cedi Osmanas ir kroatas Ante Žižičius.

Iš Lietuvos krepšininkų per visą istoriją NBA superfinale yra žaidęs tik vienas – 2007-aisiais kartu su LeBronu Jamesu iššūkį San Antonijaus „Spurs“ bandė mesti Žydrūnas Ilgauskas, tačiau mėginimas nebuvo sėkmingas.