Rinkimų dalyviai sudarė po tris simbolinius penketukus, į kuriuos turėjo įtraukti po du gynėjus, du puolėjus ir vieną vidurio puolėjo pozicijoje rungtyniauti galintį krepšininką. Už patekimą į pirmąjį penketą žaidėjams buvo skiriama po 5, į antrąjį po 3, o į trečiąjį – po 1 tašką.

Dviem pagrindiniais kandidatais iškovoti naudingiausio lygos žaidėjo titulą laikomi Jamesas ir Hardenas visų šimto rinkimų dalyvių buvo nominuoti į pirmąjį penketą, taip surinkdami po 500 taškų.

Kartu su šiuo duetu geriausių žaidėjų penketą šiame sezone sudarė Naujojo Orleano „Pelicans“ aukštaūgis Anthony Davisas (492 taškai), Portlando „Trail Blazers“ įžaidėjas Damianas Lillardas (432) ir čempionų „Golden State Warriors“ krašto puolėjas Kevinas Durantas (426).

Patekimas į prestižinį penketuką tapo jau dvyliktuoju tokiu atveju LeBrono karjeroje. Šiuo skaičiumi Klivlando simbolis aplenkė Los Andželo „Lakers“ legendą Kobe Bryantą ir antrą rezultatyviausią visų laikų krepšininką Karlą Malone'ą bei pasiekė absoliutų lygos rekordą.

Didžiausios finansinės naudos šis įvykis atnešti turėtų atletiškajam Davisui. Kitų metų vasarą „Pelicans“ savo lyderiui galės pasiūlyti „supermaksimalų“ kontraktą, kurio vertė per penkerius metus sieks net 230 milijonų JAV dolerių. Tokia sutartis taptų pelningiausiu kontraktu pasaulio krepšinio istorijoje.

Kiek netikėtai tarp penkių geriausių lygos žaidėjų pakliuvęs Lillardas tapo tik trečiuoju tokio pripažinimo sulaukusiu žaidėju per visą „Trail Blazers“ istoriją. Iki įžaidėjo tą padaryti buvo pavykę tik Billui Waltonui bei Clyde'ui Drexleriui.

Antrajame penketuke savo pavardes išvydo fenomenalusis Milvokio „Bucks“ talentas Giannis Antetokounmpo (354 taškai), antrą sezoną iš eilės trigubo dublio vidurkį fiksavęs Oklahomos „Thunder“ variklis Russellas Westbrookas (322), Filadelfijos „76ers“ aukštaūgis Joelis Embiidas (294), rezultatyviausiu San Antonijaus „Spurs“ krepšininku šiame sezone buvęs LaMarcusas Aldridge'as (236) ir Toronto „Raptors“ lyderis DeMaras DeRozanas (165).

Į trečią geriausių sezono krepšininkų penketuką pakliuvo „Warriors“ snaiperis Stephenas Curry (164), Domanto Sabonio komandos draugas Indianos „Pacers“ klube Victoras Oladipo (105), Minesotos „Timberwolves“ duetas Karl-Anthony Townsas (99) ir Jimmy Butleris (81) bei Oklahomos „Thunder“ šiais metais atstovavęs Paulas George'as (54).

Balsų rinkimuose taip pat gavo Chrisas Paulas (54), Rudy Gobertas (51), Kyrie Irvingas (42), Benas Simmonsas (36), Alas Horfordas (32), Nikola Jokičius (28), Andre Drummondas (7), Clintas Capela ir Draymondas Greenas (po 6), Kyle'as Lowry (3), Stevenas Adamsas, Donovanas Mitchellas ir Klay Thompsonas (po 2) bei Trevoras Ariza, DeMarcusas Cousinsas, Dwightas Howardas, Kevinas Love'as ir Kristapas Porzingis (visi po 1).