Primename, Rytų konferencijos pusfinalyje „Raptors“ 0-4 pralaimėjo Klivlando „Cavaliers“ ekipai.

Apie klubo sprendimą strategas buvo informuotas penktadienį ryte.

Paradoksalu, puikų sezoną turėjęs strategas „Raptors“ ekipą atvedė į pirmą Rytų konferencijos vietą, iškovojo 59 pergales, tačiau visi reguliariojo sezono pasiekimai tapo beprasmiais atėjus atkrintamosioms rungtynėms.

Čia „Raptors“ klubą sustabdė LeBrono Jameso kariauna, kuri nepaliko jokių vilčių Kanados klubui.

D. Casey su „Raptors“ klubu dar turėjo vienus metus galiojusį kontraktą, pagal kurį jo atlyginimas siekė 6 milijonus JAV dolerių.

Jis „Raptors“ ekipai vadovavo nuo 2011 metų. Per septynerius metus „Raptors“ komandoje D. Casey iškovojo 320 pergalių ir patyrė 238 pralaimėjimus.

„Po detalaus apsvarstymo nusprendžiau, kad tai yra labai sunkus, bet būtinas žingsnis, – „USA Today“ sakė „Raptors“ prezidentas Masai Ujiri. – Kaip komanda mes stengiamės nuolat augti ir tobulėti, kad pasiektume kitą lygį“.

Beje, savaitės viduryje „Raptors“ bosas viename interviu teigė, kad neskubės priimti sprendimų, liečiančių komandos trenerių štabą, tačiau patikino, jog svarstys visus įmanomus variantus.

Remiantis ESPN, D. Casey turėtų sulaukti kelių NBA klubų susidomėjimo, vienas tokių gali būti vyriausiojo stratego ieškantis Detroito „Pistons“.

Anot ESPN, „Raptors“ gali susidomėti buvusio Atlantos „Hawks“ stratego Mike'o Budenholzerio kandidatūra.

Mike'as Budenholzeris

Šeštąjį sezoną Toronto „Raptors“ klube sužaidęs Jonas Valančiūnas šiemet aikštėje praleisdavo mažiausiai minučių per visą savo karjerą, tačiau pasižymėjo aukščiausiu žaidimo efektyvumu.

Reguliariajame sezone JV per 22,4 vidutiniškai sužaistas minutes rinko po 12,7 taško ir 8,6 atkovoto kamuolio per rungtynes, o atkrintamosiose varžybose pasižymėjo 14,6 taško ir 10,5 kamuolio vidurkiais.