93:128 – tai paskutinių serijos tarp „Raptors“ ir „Cavaliers“ rungtynių rezultatas, ankstų antradienio rytą Lietuvos laiku užfiksuotas Ohajo valstijoje.

Lygiai kaip ir pernai, „Raptors“ Rytų konferencijos pusfinalyje neturėjo jokių priešnuodžių L. Jamesui ir seriją pralaimėjo beviltiškai „sausai“ – 0-4.

Skirtumas tik tas, kad šiemet „Raptors“ buvo geriausia Rytų konferencijos komanda (59 pergalės), reguliariajame sezone pasiekusi klubo pergalių rekordą.

Tačiau L. Jamesas dar kartą įrodė, kad reguliarusis NBA sezonas ir atkrintamosios varžybos turi mažai ką bendro.

„Ir vėl tas tas pats. Bjaurus jausmas, nežinau ką ir pasakyti. Vėl pralaimėti 0-4. Mes turime būti pasiruošę pergalėms, pasiruošę kovoti. Tačiau vėl nepavyko, ir tai tikrai užknisa“, – po fiasko sunkiai žodžius rinko J. Valančiūnas. – Turbūt tai susiję su psichologija, o ne su krepšinio reikalais. Bandėme žaisti kietai, bandėme agresyviai gintis, bet nepavyko. Nežinau, kas nutiko.“

Lietuvis šiose rungtynėse buvo rezultatyviausias, sukūrė ne vieną efektingą epizodą blokuodamas varžovų metimus, tačiau to buvo maža.

„Mes turėjome tris galimybes įveikti LeBroną, o daugiau būnant kartu jų gali ir nebepasitaikyti“, – faktą, kad „Raptors“ varžovams iš Klivlando pralaimėjo ne tik šiemet ir pernai, bet ir užpernai, priminė DeMaras DeRozanas. 2016-aisiais Toronto ekipa „Kavalieriams“ nusileido konferencijos finale, tačiau šiek tiek garbingiau – 2-4.
Manau, kad būtų visiška nesąmonė, jeigu „Raptors“ atleistų Dwane'ą Casey. Tai būtų neįtikėtina.
Tyronne'as Lue

Akivaizdu, kad krepšininkai nusivylę, o eilinį kartą skambantys D. Casey pasiteisinimai apie didesnę „Cavaliers“ žaidėjų brandą nebėra tokie įdomūs.

„Jie sugeba augti. LeBronas žaidžia visiškai kitaip nei reguliariajame sezone. Jo žadimo kokybė nuolat kyla, dabar jis demonstruoja nepaprastai aukštą meistriškumą, kartu darydamas geresniais kitus kolektyvo žmones. Ir Kevinas Love'as dabar visai kitas žaidėjas, nei buvo reguliariajame. Jie auga,o mums atkrintamosiose paaugti nepavyko. Čia buvo kitas lygis“, – dėstė strategas.

Kadandos žiniasklaidoje vis garsiau kalbama apie tai, kad klubas gali imtis drastiškų veiksmų ir išsiskirti su vyriausiuoju treneriu, vėl neradusiu bendros kalbos su auklėtiniais atkrintamosiose varžybose.

„Kas už visa tai turi sumokėti? Spekuliacijos apie D. Casey ateitį ėmė kaisti jau tada, kai „Raptors“ pralaimėjo pirmąsias dvi serijos rungtynes namie ir atsiliko 0-2. Dabar būgnai skamba dar garsiau.

Praeityje „Raptors“ prezidentas Masai Ujiri demonstravo kantrybę prieš priimdamas daugumą savo sprendimų, tačiau dabar jis turi reaguoti greitai, jeigu nori rasti pamainą vienam iš sėkmingiausių šio sezono NBA trenerių“, – svarsto Sportsnet.ca analitikas Michaelis Grange.

Tuo metu „Toronto Star“ apžvalgininkas Dave'as Feschukas – dar griežtesnis.

„Būtų sunku patikėti, kad D. Casey prie komandos vairo ir toliau liktų 2018-2019 m. sezone.

Taip, D. Casey per šį sezoną padarė daug gerų dalykų, tačiau abejotini sprendimai serijoje su Klivlandu badė akis. Ko vertas vien Lucaso Nogueiros išleidimas į aikštę antrajame ketvirtų rungtynių kėlinyje. „Cavaliers“ spurtavo 10:0, pabėgo į priekį ir rungtynių likimas buvo nulemtas, – mano D. Feschukas. – Galbūt atėjus naujam žmogui „Raptors“ rūbinėje papūstų kiti vėjai, galbūt naujas balsas sugebėtų daugiau pareikalauti iš D. DeRozano, ir vėl pradingusio atkrintamosiose varžybose“.

„Gal scenarijus bus ir kitoks, tačiau pokyčiai „Raptors“ klube yra neišvengiami“, – konstatuoja D. Feschukas.

Neatmetamas variantas, kad M. Ujiri gali imtis dar drastiškesnių priemonių nei trenerio atleidimas ir apskritai bandyti reformuoti „Raptors“ komandos sudėtį mainų būdu, atsisveikinant su kuria nors iš savo žvaigždžių – D. DeRozanu, Kyle'u Lowry ar J. Valančiūnu.

Bet kuriuo atveju, gandai apie galimą D. Casey atleidimą sklandys tol, kol savo žodžio netars klubo prezidentas.

O kol kas D. Casey viešo užtarimo sulaukė tik iš varžovų trenerio Tyronne'o Lue, pareiškusio, kad kadandiečio atleidimas iš „Raptors“ stratego posto būtų „visiškas absurdas“.

„Manau, kad būtų visiška nesąmonė, jeigu „Raptors“ atleistų Dwane'ą Casey. Tai būtų neįtikėtina. Jis patobulino, pakeitė komandos žaidimo braižą – jie nebežaidžia pavieniui, tai buvo viena iš geriausiai puolančių ir besiginančių komandų NBA lygoje. Reguliariame sezone komanda pasiekė geriausią rezutatą franšizės istorijoje, todėl aš nemanau, kad taip nutiks“, – konstatavo T. Lue.