Nors po nokautuojančio „Celtics“ starto serijoje (3-0) buvo manoma, kad Bostono krepšininkai kelialapį į pusfinalį užsitikrins iškovoję „sausą“ pergalę, „76ers“ komanda parodė nenorinti sudėti ginklų.

Bent jau laikinai Filadelfijos ekipos sezoną išgelbėjo puolėjas kroatas Dario Šaričius ir gynėjas T. J. McConnellas, kartu pelnę 44 taškus ir tempę komandą į priekį ketvirtąjame kėlinyje.

26-erių T. J. McConnellas komandos starto penkete apskritai pasirodė vos antrą kartą per sezoną, tačiau už tokią galimybę treneriui Brettui Brownui atsidėkojo su kaupu – sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes (19 taškų), taip pat po lenta sugriebė 7 kamuolius ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

„Aš jums sakiau, kad „76ers“ dvasia niekur nedingo“, – po mačo viltingai kalbėjo B. Brownas, tačiau, nepaisant pergalės, jo auklėtinių situacija yra nepavydėtina.

Per visą NBA istoriją 129 komandos bandė laimėti seriją atsilikdamos 0-3 ir nepavyko nė vienai. Juolab, kad penktosios serijos rungtynės bus žaidžiamos Bostone.

Pažymėtina, kad antajame pastarojo susitikimo Filadelfijoje kėlinyje buvo užvirusios aistros. Teisėjams teko skirti susikibusius dviejų skirtingų kategorijų žaidėjus – šeimininkų vidurio puolėją Joelį Embiidą ir svečių gynėją Terry Rozier. Techninėmis pražangomis buvo nubausti J. Embiidas ir į konfliktą įsivėlęs Jaylenas Brownas.

Tensions ran high between Joel Embiid and Terry Rozier in Game 4. pic.twitter.com/eYNGlMsynQ— SportsCenter (@SportsCenter) May 8, 2018

„76ers“: Dario Šaričius 25 (8 atk. kam.), T.J. McConnellas 19 (7 atk. kam., 5 rez. perd.), Benas Simmonsas 19, Joelis Embiidas 15 (13 atk. kam.) taškų.

„Celtics“: Jaysonas Tatumas 20, Marcusas Morrisas 17, Marcusas Smartas 14, Terry Rozier 11 (1/6 trit.), Alas Horfordas 10 (10 atk. kam.) taškų.