Las Vegaso bukmekeriai prieš šią seriją Filadelfijos komandą laikė favoritais žaisti netgi NBA superfinale, tačiau istorinių Vakarų konferencijos varžovų dvikovą pergale pradėjo „Celtics“ krepšininkai.

Pastaruosius palaikyti atvyko netgi NBA legenda Billas Russellas, kažkada grūmęsis su „76ers“ aukštaūgiu Wiltu Chamberlainu.

Vos 4 iš 18 pirmųjų metimų pataikę svečiai suvokė, kad toks taiklumas nieko gera nežada. Ir išties nuo antro kėlinio vidurio spurtavusi Bostono komanda atsiplėšė ir iki pat mačo pabaigos nesuteikė net mažiausios vilties varžovams juos pavyti.

Filadelfijos komandą skandino itin prastas tritaškių taiklumas – metė 19,2 proc. taiklumu (5/26), o vien „Celtics“ komandos lyderis Terry Rozier pataikė 7 iš 9 (komanda – 17/35). Iš viso jo sąskaitoje 29 taškai. Tai – asmeninis rezultatyvumo atkrintamosiose varžybose rekordas.

Tuo pačiu gali pasigirti ir svečių žvaigždė Joelis Embiidas. Filadelfijos ekipos aukštaūgis pelnė 31 tašką ir atkovojo 13 kamuolių.

Nugalėtojams Jaysonas Tatumas pridėjo 28 taškus ir tapo pirmuoju „Celtics“ naujoku nuo Larry Birdo 1980-aisiais, pasiekusią šią taškų ribą. Dar 26 taškus pridėjo Bostono ekipos pirmojo atkrintamųjų varžybų etapo MVP Alas Horfordas.

2016 metų NBA naujokų biržos pirmasis šaukimas Benas Simmonsas svečiams pelnė 18 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, tačiau turėjo išklausyti ir nelabai malonių aikštės šeimininkų sirgalių skanduočių: „Ne naujokas“.

Visą praėjusį sezoną dėl traumos praleidęs B. Simmonsas savo debiutiniu turėtų laikyti šį sezoną. „Man nė kiek nerūpi, ką jie skanduoja. Manęs tai neveikia“, – tvirtino jis.

„Celtics“ atkrintamosiose varžybose žaidžia be savo traumuotų žvaigždžių Kyrie Irvingo ir Gordono Haywardo, o padėti komandai negalėjo ir vienas rezultatyviausių žaidėjų Jaylenas Brownsas, susižeidęs septintose rungtynėse su Milvokio „Bucks“.

Bostono „Celtics“ – Filadelfijos „76ers“ 117:101 (25:22, 31:23, 31:30, 30:26). Serijos rezultatas 1-0.

Bostono „Celtics“: Terry Rozieras 29 (8 atk.k., 6 rez.p.), Jaysonas Tatumas 28, Alas Horfordas 26, Marcusas Morrisas 11, Marcusas Smartas 9 (9 rez.p.).

Filadelfijos „76ers“: Joelis Embiidas 31 (13 atk.k.), JJ Redickas 20, Benas Simmonsas 18 (7 atk.k., 6 rez.p.), Dario Šaričius 12, Marco Belinelli 11.

Kitoje Rytų konferencijos pusfinalyje poroje naktį iš antradienio į trečiadienį Lietuvos laiku kovas Toronte pradeda vietos „Raptors“ su Jonu Valančiūnu ir Klivlando „Cavaliers“.

Vakarų konferencijos pusfinaliuose Hjustono „Rockets“ (#1) žaidžia su Jutos „Jazz“ (#5), o čempionų titulą ginantis „Golden State Warriors“ (#2) – su Naujojo Orleano „Pelicans“ (#6).

„Raptors“ ir „Cavaliers“ pusfinalio serijos tvarkaraštis Lietuvos laiku:

1. Gegužės 2 (03.00 val.) „Raptors“ – „Cavaliers“ (Torontas)
2. Gegužės 4 (1.00 val.) „Raptors“ – „Cavaliers“ (Torontas)
3. Gegužės 6 (3.30 val.) „Cavaliers“ – „Raptors“ (Klivlandas)
4. Gegužės 8 (3.30 val.) „Cavaliers“ – „Raptors“ (Klivlandas)
5. Gegužės 9 (jei reikės) „Raptors“ – Cavaliers“ (Torontas)
6. Gegužės 11 (jei reikės) „Cavaliers“ – „Raptors“ (Klivlandas)
7. Gegužės 13 (jei reikės) „Raptors“ – Cavaliers“ (Torontas)