Iki šių metų susitikimo su „Pacers“ klubu pirmajame atkrintamųjų varžybų etape nė vienai varžovų komandai daugiau nei dviejų pergalių iškovoti per visą savo karjerą neleidęs LeBronas Jamesas šįkart tapo istorinio sutriuškinimo dalimi.

Didesniu skirtumu „Cavaliers“ per visą NBA istoriją atkrintamosiose varžybose pralaimėjo tik kartą: 2008-ais metais, kai 72:108 pripažino Vašingtono „Wizards“ pranašumą. Žydrūnas Ilgauskas tose rungtynėse pelnė 9, o Darius Songaila – 4 taškus.

Susitikimo pradžia svečiams iš Klivlando nežadėjo nieko blogo. Rezultatyvius perdavimus komandos draugams skirstęs Jamesas padėjo J. R. Smithui ir Kyle'ui Korveriui startuoti taikliais tritaškiais metimais ir Tyronno Lue auklėtiniai džiaugėsi ankstyvu pranašumu.

Visgi tuomet iniciatyvos ėmėsi košmariškas penktąsias rungtynes sužaidęs Oladipo. Indianos lyderis vien pirmame kėlinyje ne tik pataikė 6 iš 8 metimų (3/3 trit.) ir pelnė 15 taškų, bet ir perėmė net 4 kamuolius, o vieną iš gerų epizodų gynyboje užbaigė fantastišku dėjimu per save greitame puolime.

Apylygiai besiklosčiusioje dvikovoje „Pacers“ į priekį šešiais taškais iš eilės truktelėjo Sabonis. Antro kėlinio viduryje Domas pataikė dvitaškį su pražangą, pridėjo dar vieną metimą iš po krepšio, o galiausiai galingu dėjimu pirmą kartą rungtynėse padidino šeimininkų persvarą iki dviženklio skirtumo.

Dar iki ilgosios pertraukos Jameso problemas papildė susidūrimas su Thaddeusu Youngu. Verždamasis link krepšio „Cavaliers“ lyderis rėžėsi į varžovo alkūnę ir prasiskėlė antakį. Pasirodžius kraujui rungtynėms buvo trumpam sustabdytos.

Nors artėjant kėlinio pabaigai svečiai sugebėjo kiek sumažinti atsilikimą, sudėtingas Bojano Bogdanovičiaus dvitaškis atstatė „Pacers“ dešimties taškų persvarą ir pratęsė neįtikėtiną statistinę tendenciją. Visose šešeriose iki šiol vykusiose serijos rungtynėse po dviejų kėlinių komandas skyrė dviženklis skirtumas.

Savo dominavimą Indianos krepšininkai įtvirtino trečiame ketvirtyje, kai vedami Oladipo ir Sabonio susikrovė net 25 taškų persvarą. Klivlando atstovų viltys iškovoti pergalę subliuško dar iki ketvirto ketvirčio pradžios – lemiamas dvylika minučių Jamesas ir Kevinas Love'as stebėjo nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

Trečiame kėlinyje LeBronas dėmesio centre atsidūrė dėl dar dviejų nemalonių priežasčių. Save vienu iš didžiausių Karaliumi tituluojamo krepšininko priešų laikantis Lance'as Stephensonas sugebėjo išvesti „Cavaliers“ lyderį iš pusiausvyros ir išprovokuoti šiurkštoką jo pražangą.

Jameso bėdų kolekciją užbaigė įspūdingas Oladipo dėjimas per bejėgiškai atrodžiusią Klivlando žvaigždę.

Fantastišką seriją pratęsęs Domantas šiąnakt per 23 minutes pelnė 19 taškų (9/11 met., 1/ 2 baud.), atkovojo 6 kamuolius ir kartą suklydo. Atkrintamosiose vangiai startavęs lietuvis per pastarąsias trejas rungtynes renka po 20 taškų, o iš žaidimo atakuoja net 74 procentų taiklumu (26 iš 35).

Pastaruoju „Pacers“ krepšininku, demonstravusiu tokį rezultatyvumą ant atsarginių žaidėjų suolo pradėtų trejų atkrintamųjų varžybų rungtynių serijoje tapo dar 1992-ais metais tą padaręs Detlefas Schrempfas. Trejose rungtynėse su Bostono „Celtics“ klubu vokietis vidutiniškai rinko po 21 tašką.

Verta pažymėti, jog tais metais Schrempfas iškovojo geriausio NBA šeštojo žaidėjo apdovanojimą.

Nepaisant stulbinančiai efektyvaus Domanto pasirodymo, rungtynių didvyrio vardas pelnytai atiteko reabilituotis sugebėjusiam Oladipo. Pirmuosius penkis tritaškius pataikęs gynėjas šiąnakt tapo tik trečiuoju krepšininku „Pacers“ istorijoje, atkrintamosiose varžybose pasižymėjusiu trigubu dubliu.

Iki „Dipo“ tokiu pasiekimu galėjo pasigirti tik 2013-ais tą padaręs Paulas George'as bei 1998-ais tokį rezultatą užfiksavęs įžaidėjas Markas Jacksonas.

„Pacers“: Victoras Oladipo 28 (11/19 met., 6/8 trit., 13 atk. kam., 10 rez. perd.), Domantas Sabonis 19, Lance'as Stephensonas (6 rez. perd.) ir Mylesas Turneris po 12, Thaddeusas Youngas ir Bojanas Bogdanovičius po 10 taškų.

„Cavaliers“: LeBronas Jamesas 22 (7/16 met., 5 atk. kam., 7 rez. perd.), Jeffas Greenas 13, Rodney Hoodas 12 taškų.

Lemiamos septintosios serijos rungtynės vyks sekmadienį. Tikslų susitikimo pradžios laiką NBA lyga paskelbs artimiausiu metu.