Emocionali akistata ties muštynių riba balansuoti ėmė jau pačioje rungtynių pradžioje. Sužaidus vos kiek daugiau nei porą minučių po „Raptors“ naujoko O. G. Anunoby pražangos nuo parketo pakilęs Markieffas Morrisas šiurkščiai nustūmė svečių puolėją, į šį gestą atsakiusį ne ką draugiškesniu kontaktu.

Konfliktą užgesinti sugebėjo prie varžovų atskubėję abiejų komandų žaidėjai, o rungtynių arbitrai incidento dalyvius apdovanojo techninėmis pražangomis.

Panaši situacija buvo užfiksuota ir trečio kėlinio viduryje, o jos įkarštyje atsidūrė pražangą puolime užsidirbęs Jonas Valančiūnas. Lietuvis po švilpuko nenorėjo atiduoti kamuolio jo siekusiam Bradley Bealui, taip įžiebdamas dar vieną apsistumdymą.

Oponentams neeskalavus šio konflikto tuo užsiėmė už kelių metrų emocijoms prasiveržti leidę Serge'as Ibaka ir Johnas Wallas. Pastarojo asmens sargybinis spėjo atskirti įsiaudrinusį afrikietį nuo „Wizards“ žvaigždės, o teisėjai techninėmis pražangomis apdalino tiek šiuos du žaidėjus, tiek Bealą. JV arbitrų rūstybės pavyko išvengti.

Net 18 „Raptors“ klaidų išprovokavę šeimininkai šiąnakt iš žaidimo atakavo puikiu 55 procentų taiklumu (47 iš 85), o prasidėjus ketvirtam kėliniui turėjo saugų devyniolikos taškų pranašumą.

Toronto ekipai nepadėjo įžaidėjas Fredas VanVleetas. Antrame susitikime po peties traumos į aikštę grįžęs gynėjas susidūrė su atsinaujinusiais skausmais ir šį kartą susitikimą stebėjo iš šalies. Pagrindinio aikštės generolo netekęs „Raptors“ antrasis penketas rezultatyvumo dvikovą tiesioginiems savo varžovams pralaimėjo 32:35.

Per 23 sužaistas minutes Valančiūnas surinko 14 taškų (6/8 met., 1/1 trit., 1/1 baud.), 5 atkovotus ir 2 perimtus kamuolius, vieną rezultatyvų perdavimą ir 2 klaidas.

Gražiausią savo epizodą uteniškis sukūrė pirmame kėlinyje, kai gavęs perdavimą ties trijų taškų linija su sau nebūdingu gracingumu prasiveržė po lenką Marciną Gortatą ir pelnė taškus gražiu apgaulingu metimu.

Prieš susitikimą galimybę pakeisti savo startinį penketą svarstęs „Wizards“ strategas Scottas Brooksas buvo užsiminęs apie planus palikti Gortatą ant suolo, tačiau į tokias vyriausiojo trenerio replikas iš Lodzės kilęs aukštaūgis atsakė sužaisdamas sėkmingiausias šio serijos rungtynes.

Artėjant pirmo kėlinio pabaigai rezultatu 27:18 pirmavę svečiai leido varžovams užbaigti ketvirtį spurtu 12:2 ir persverti rezultatą savo naudai. Nuo šios akimirkos „Raptors“ taip ir nebesusigrąžino pirmaujančios komandos statuso.

„Wizards“: Johnas Wallas (6 atk. kam., 14 rez. perd.) ir Bradley Bealas (4/9 trit.) po 28, Marcinas Gortatas 16 (8/10 met., 5 atk. kam.), Mike'as Scottas (4/4 met., 2/2 trit., 2/2 baud.) ir Kelly Oubre po 12 taškų.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 23 (10/22 met.), Kyle'as Lowry 19 (5/8 trit., 8 rez. perd., 5 kl.), Jonas Valančiūnas 14, O. G. Anunoby 12 taškų.

Ketvirtosios serijos rungtynės Vašingtone vyks naktį iš pirmadienio į antradienį, 1 val. Lietuvos laiku.