Lemiamų kovų etapą „Warriors“ pradėjo negalėdami pasigirti pastaraisiais sezonais komandą lydėjusia „nenugalimųjų“ aura. Per septyniolika paskutiniųjų reguliariojo sezono rungtynių Steve'o Kerro auklėtiniai iškovojo tik septynias pergales ir patyrė dešimt pralaimėjimų.

Visgi prieš serijos pradžią vyriausiasis Ouklando ekipos treneris buvo ramus dėl savo komandos žaidimo ir teigė, jog jo vadovaujami krepšininkai svarbiausiose kovose demonstruos visiškai kitokią gynybą. Šis teiginys buvo drąsus, tačiau pirmose serijos rungtynėse tapo daugiau nei pranašišku.

Pernykštėse atkrintamosiose perdęgęs, o šiame sezone dėl Kawhi Leonardo traumos San Antonijaus puolimo ašimi tapęs LaMarcusas Aldridge'as slogius prisiminimus nubraukė pataikydamas pirmuosius du tolimus dvitaškius, tačiau neužilgo tiek „Spurs“ aukštaūgis, tiek likusi svečių komanda atsimušė į netikėto herojaus įkvėptą „Warriors“ gynybą.

Pirmąjį atkrintamųjų etapą veikiausiai praleisiančio Stepheno Curry vietą starto penkete užėmus Andrei Iguodalai, vidurio puolėjo rolę Steve'as Kerras patikėjo ekscentriškajam JaVale'ui McGee.

Šiame sezone tik septyniolika rungtynių nuo pirmųjų minučių pradėjęs aukštaūgis už pasitikėjimą netruko atsidėkoti itin energingu žaidimu gynyboje, o jo dėka Aldridge'ą sustabdę „Warriors“ ėmėsi visiškai dusinti San Antonijaus puolimą ir varžovams pirmame kėlinyje teleido pelnyti vos 17 taškų.

„Spurs“ rezultatyvumo išraiška galėjo atrodyti ir dar liūdniau, tačiau likus keturioms sekundėms iki ketvirčio pabaigos kamuolį iš šeimininkų perėmė veteranas Manu Ginobili, spėjęs pereiti į varžovų aikštės pusę ir pataikyti sudėtingą tritaškį su kėlinio sirena.

Įkvėpti argentiniečio šūvio svečiai kurį laiką kovojo su čempionais taškas į tašką, tačiau artėjant ilgajai pertraukai Kevino Duranto vedami „Warriors“ susikrovė triuškinamą persvarą. Vos vieną metimą iš žaidimo per antrąją antro kėlinio pusę pataikę teksasiečiai sužaidus pusę rungtynių turėjo 16 taškų deficitą.

Nors „Spurs“ po ilgosios pertraukos akimirkai sumažino skirtumą iki vienženklio, šeimininkai žaibiškai sugebėjo atstatyti ir dar labiau padidinti savo pranašumą. Ouklando ekipa demonstravo čempionišką krepšinį ir pagrindinėse statistikos kategorijose pranoko dviženkliais skirtumais.

Po lentomis dominavę „Warriors“ kovą dėl kamuolių laimėjo net 51:30, o rezultatyviais perdavimais varžovus aplenkė 32:18.

Itin efektyvias rungtynes sužaidė snaiperis Klay Thompsonas, pataikęs net 11 iš 13 metimų iš žaidimo. Antroje rungtynių pusėje santūrusis taikliarankis užsidirbo kiek netikėtą techninę pražangą. Per visą reguliarųjį sezoną Thompsonas tokios nuobaudos sulaukė tik vieną kartą.

San Antonijaus gretose keturi starto penketo žaidėjai – Kyle'as Andersonas, Dejounte Murray, Patty Millsas ir Danny Greenas – kartu sukrapštė tik 19 taškų, o nuo suolo pakilęs latvis Davis Bertanis prametė visus keturis metimus, tačiau sumetė 4 iš 5 baudų ir atkovojo 2 kamuolius.

„Warriors“: Klay Thompsonas 27 (11/13 met., 5/6 trit.), Kevinas Durantas 24 (8 atk. kam., 7 rez. perd.), JaVale'as McGee 15, Draymondas Greenas 12 (8 atk. kam., 11 rez. perd.), Shaunas Livingstonas 11 taškų.

„Spurs“: Rudy Gay 15 (5/12 met.), LaMarcusas Aldridge'as 14 (5/12 met., 2 atk. kam.) ir Brynas Forbesas po 14 taškų.

Antrosios serijos rungtynės vyks ankstyvą antradienio rytą, 5 val. 30 min. Lietuvos laiku.