„Toks mano planas", – prieš antradienio paskutinį reguliaraus sezono „Mavericks“ mačą teigė D. Nowitzkis.

„Planuoju sugrįžti. Šiame sezone nepraleidau daug rungtynių, jaučiuosi gerai. Visada sakiau, kad jei įmanoma, noriu įvykdyti pasirašytą dviejų metų sutartį.

Šiame sezone nemačiau nieko, kas galėtų mane nuo to sulaikyti. Pamatysime, kaip seksis įveikti kelių savaičių reabilitaciją, tačiau panašu, kad pailsėjęs ruošiuosi naujam sezonui“, – teigė D. Nowitzkis, kuris netrukus gulsis ant operacinės stalo – jam bus operuota kulkšnis.

„Dėl to ir keliausiu pas chirurgą, nes noriu sugrįžti. Noriu ramiai įveikti reabilitacijos procesą ir pasiruošti naujam sezonui“, – kalbėjo Dalaso klubo aukštaūgis.

2018-2019 m. sezonas vokiečių legendai būtų 21-asis jo karjeroje. Jis ir „Lakers“ legenda Kobe Bryantas NBA lygoje žaidė 20 ir daugiau sezonų atstovaudami vienam klubui.

D. Nowitzkis visoje lygoje užima 6-ą vietą pagal pelnytus taškus.

Šiuo metu jo sąskaitoje – 31 187 taškai, jam iki penktoje sąrašo vietoje esančio Wilto Chamberlaino trūksta 232 taškų.

„Visada sakiau, kad krepšinį žaidžiu ne dėl taškų ar pozicijos rezultatyviausiųjų gretose. Krepšinį žaidžiu savo malonumui, man patinka varžytis, noriu laimėti, štai kas mane verčia grįžti ant parketo. Nuostabu, kad šie dalykai man suteikia laimę“, – pridūrė D. Nowitzkis.

Šiame sezone D. Nowitzkis sužaidė 77 rungtynes, vidutiniškai pelnydavo po 12 taškų ir atkovodavo po 5,7 kamuolio.

„Mavericks“ NBA sezoną užbaigė likdami Vakarų konferencijos 13-oje pozicijoje (24 pergalės/ 58 pralaimėjimai) ir gana anksti prarado šansus patekti į NBA atkrintamąsias.

Birželio 19-ąją D. Nowitzkiui sukaks 40 metų.