Viena nuostabiausių 2017-2018 m. NBA sezono istorijų įvyko visai netoli nuo tikrojo Holivudo, Los Andželo „Staples Center“ arenoje.

Net 10 metų NBA Plėtojimosi G lygos komandose praleidęs 191 cm ūgio atakuojantis gynėjas A. Ingramas sulaukė savo šanso – sužaidė pirmąsias rungtynes NBA lygoje vilkėdamas „Lakers“ marškinėlius. Ir sužaidė taip sėkmingai, kad „Staples Center“ arena vieningai ėmė skanduoti „MVP, MVP, MVP“ šūksnį.

„Aš tiesiog leidžiu išmestam kamuoliui skristi, pernelyg negalvoju“, – tokie buvo A. Ingramo žodžiai po 2016-ųjų NBA Plėtojimosi lygos snaiperių konkurso Toronte finalo. Tąsyk triumfavęs gynėjas nepaliko vilčių Jimmeriui Fredettei, iš viso konkurse realizavęs 39 iš 50 tritaškių.

Kad A. Ingramas turi taiklią ranką, žinojo daugelis – snaiperis yra visų laikų Plėtojimosi lygos rekordininkas pagal pataikytus tritaškius (713), taikliausiai iš toli jis šaudė ir šiame sezone (47,5 proc. tritaškių).

Tačiau šanso iš NBA komandų jis nebuvo gavęs iki praėjusios savaitės, kai sulaukė netikėto „Lakers“ generalinio vadybininko Robo Pelinkos skambučio.

Iš rezervinės „South Bay Lakers“ komandos A. Ingramas buvo pakviestas prisijungti prie pagrindinės „Lakers“ sudėties – dviems paskutinėms NBA reguliariojo sezono rungtynėms.

„Lakers“ gerai žinojo, ką pasiima į komandą. Aš visuomet buvau savimi – aikštėje drąsiai mėčiau ir pataikiau tritaškius. Manau, krepšinyje svarbiausia būti tuo, kuo esi“, – po trumpalaikės sutarties pasirašymo kalbėjo A. Ingramas.

Išsvajotasis amerikiečio debiutas NBA lygoje įvyko naktį iš antradienio į trečiadienį Lietuvos laiku. Varžovas buvo itin rimtas – šansus patekti į atkrintamąsias jau seniai praradusi „Lakers“ ekipa namie susitiko su absoliučiais lygos lyderiais – Hjustono „Rockets“ krepšininkais.

Nors „Lakers“pralaimėjo 99:105, A. Ingramas šiame mače tapo tikru herojumi ir įsirašė į lygos istorijos puslapius.

Snaiperis ant parketo praleido 29 min., per kurias pelnė net 19 taškų, pataikydamas 4 iš 5 tritaškių metimų. Pagal rezultatyvumą komandoje jis nusileido tik 20 taškų surinkusiam Joshui Hartui.

Akimirka, kai A. Ingramas įžengė ant parketo, apskritai tapo istorine. Snaiperis tapo vyriausiuoju NBA lygos debiutantu amerikiečiu nuo pat 1964-ųjų.

„Jis yra tikra mašina“, – stebėdamas taiklius A. Ingramo metimus stebėjosi TNT rungtynių komentatorius Kevinas Harlanas.

Nicki Minaj stebi NBA rungtynes Los Andžele

Sužavėtas debiutu liko ir pats mačo herojus.

„Tai buvo nuostabu. Kibirkščiuojančią energiją aš jaučiau jau per apšilimą, o vėliau... Neįtikėtina: minia, šviesos, palaikymas, tai būna tik vieną kartą gyvenime“, – po mačo žavėjosi krepšininkas, atsidūręs savo bendrapavardžio, taip pat „Lakers“ atstovaujančio Brandono Ingramo glėbyje.

„Aš stengiausi negalvoti mesdamas pirmą metimą. Tačiau palaikymas buvo tiesiog beprotiškas. Ir kai pamačiau, kad tritaškis įkrito, įsibėgėjau. To nepamiršiu niekada“, – neslėpė A. Ingramas.

Šiose rungtynėse „Rocekts“ gretose žaidė A. Ingramo bendraamžis – 32-ejų Chrisas Paulas ant parketo per NBA reguliariojo sezono rungtynes išbėgo jau 891-ąjį kartą. Lygos veteranas neslėpė buvęs priblokštas A. Ingramo pasirodymo ir jį supusių aplinkybių.

„Aš pasakiau jam, kad girdėjau jo istoriją, kad ji yra neįtikėtina. Didžiulė pagarba. 10 metų trinantis G lygoje tu pagaliau gauni tokią galimybę ir šitaip sužaidi. Tai fantastika“, – galvą nulenkė Ch. Paulas.

Itin sėkmingai lygoje debiutavęs 32-ejų A. Ingramas pagerino iki šiol A. Saboniui priklausiusį ir, atrodė, nepajudinamą NBA lygos rekordą.

Sabas NBA lygoje debiutavo būdamas 30-ies, 1995-aisiais, ir pirmose savo rungtynėse su Portlando „Trail Blazers“ apranga pelnė 10 taškų (1995-ųjų lapkričio 3-ąją per rungtynes su Vankuverio „Grizzlies“).

Iki šiol tai buvo rezultatyviausias 30-mečio ir vyresnio krepšininko debiutas per visą NBA lygos istoriją, tačiau 19 taškų pelniusiam A. Ingramui 2018-ųjų balandį pavyko atversti naują statistikos lapą.

Ar tai krepšininkui padės įsitvirtinti elitinėje lygoje, parodys laikas. Tačiau bent jau „Lakers“ sirgaliai po A. Ingramo debiuto socialiniuose tinkluose vieningi – šis keista metimo technika pasižymintis krepšininkas tiesiog privalo tapti klubo dalimi.

Los Andželui reikia ne tik pergalių – reikia ir naujų herojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)