Antrąsias rungtynes per dvi naktis žaidę kanadiečiai po Jonui Valančiūnui ir DeMarui DeRozanui suteiktos poilsio dienos dvikovoje su Orlando „Magic“ šį sykį nusprendė pailsinti sunkųjį krašto puolėją Serge'ą Ibaką, prisijungusį prie dėl sveikatos problemų mačą praleidusių Fredo VanVleeto ir Lucaso Nogueiros.

Savų nuostolių turėjo ir „Pistons“, šiąnakt į aikštę neleidę ilgalaikę traumą turinčio Blake'o Griffino ir dėl neįvardintų priežasčių susitikimą praleidusio Andre Drummondo.

Vienoje paskutiniųjų repeticijų prieš atkrintamųjų varžybų pradžią pirmuoju smuiku Toronto ekipoje griežė rezultatyviausiu rungtynių žaidėju tapęs Valančiūnas, surengęs vieną efektyviausių savo karjeros pasirodymų.

Su varžovų atsarginiu vidurio puolėju Ericu Morelandu į tarpusavio kovą stojęs JV tiesiog suvalgė jaunąjį oponentą ir per vos 25 minutes surinko 25 taškus (11/13 met., 1/1 trit., 2/2 baud.) ir 9 atkovotus kamuolius, prie kurių pridėjo vieną klaidą ir dvi pražangas.

Visgi įspūdingiausią nakties epizodą uteniškis sukūrė atsidūręs Detroito krašto puolėjo Stanley Johnsono globoje. It įsižeidęs dėl tokios gynybinės rotacijos, Jonas itin galingai sugrūdo kamuolį per oponento galvą ir nevaldomu šūksniu išliejo savo emocijas.

Tai tik antras kartas JV karjeroje, kai iš žaidimo išmetęs bent 13 metimų lietuvis juos realizavo nors 80 proc. taiklumu. Įdomu, jog vienintelį kitą tokį pasirodymą Valančiūnas 2015-ųjų metų sausio 12-ąją dieną taip pat surengė mače su Detroito krepšininkais.

Tąkart Jonas pataikė 14 iš 15 metimų ir viso pelnė 31 tašką.

Visiškai jokios įtakos turnyro lentelei neturėjusiame mače „Raptors“ sugebėjo išvengti traumų ir pasiekti ketvirtą pergalę iš eilės. Teoriniu stimulu Toronto klubui lieka viltis reguliariajame sezone aplenkti čempionus „Golden State Warriors“ ir užsitikrinti namų aikštės pranašumą superfinalo serijos susitikimo su Steve'o Kerro auklėtiniais atveju.

Vos praeitame mače įžiebtą „Raptors“ sirgalių optimizmą dar sykį atvėsino snaiperis C. J. Milesas. Mače su Orlando klubu 5 iš 10 tritaškių pataikęs puolėjas šiąnakt realizavo tik 1 iš 7 tokių bandymų.

Jau kurį laiką savojo taikiklio nesuderinantis Milesas balandžio mėnesį iš toli viso pataikė tik 9 iš 30 metimų.

„Pistons“: Luke'as Kennardas 20, Reggie Jacksonas 16 (7/18 met., 9 rez. perd.), Ishas Smithas 15, Anthony Tolliveris 13, Henry Ellensonas 12, Ericas Morelandas 11 taškų.

„Raptors“: Jonas Valančiūnas 25 (9 atk. kam.), DeMaras DeRozanas 16, Jakobas Poeltlas 12, Kyle'as Lowry (6 atk. kam., 9 rez. perd.) ir Lorenzo Brownas po 11, Pascalis Siakamas 10 taškų.

Paskutiniąsias reguliariojo sezono rugntynes Toronto klubas naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį žais Majamyje, kur jų laukia dvikova su vietos „Heat“ ekipa.