Nemalonus epizodas užfiksuotas naktį iš penktadienio į šeštadienį, kai Toronto „Raptors“ ir Indianos „Pacers“ rungtynių antrame kėlinyje D. Sabonį aikštės viduryje smūgiu alkūne į veidą patiesė J. Valančiūnas.

Domantas susiėmė už veido ir kurį laiką praleido ant parketo, o vos nuo jo pakilęs buvo iškart pakeistas. Tiesa, 21-erių puolėjas po didžiosios pertraukos į aikštę visgi sugrįžo.

„O, žmogau, tai – pražanga puolime. Nemanau, kad Valančiūnas taip pasielgė tyčia“, – taip šį incidentą tiesioginiame eteryje įvertino NBA TV komentatoriai.

Jonas instinktyviai atžagaria ranka stengėsi neprileisti savo varžovo prie kamuolio ir nelauktai pataikė jam į veidą. Po pražangos lietuvis nesiginčijo su arbitrais ir akivaizdžiai apgailestavo nuskriaudęs tautietį.

Epizodą peržiūrėję teisėjai taip pat pritarė, kad JV veiksmas nebuvo tyčinis, taigi skyrė jam pražangą puolime, bet ne nesportinę.

„Jonai Valančiūnai, geriau pasisaugok. Alkūnė į Sabonio veidą ir tavęs Lietuvoje gali laukti arešto orderis. (Jeigu jis taip trenktų Arvydui, jo paties alkūnė sulūžtų)“, – šmaikštavo žurnalistas Ryanas Wolstatas.

Apskritai dviejų lietuvių – J. Valančiūno ir D. Sabonio – tarpusavio akistata truko trumpai, jie akis į akį susitiko tik kelioms minutėms antrame kėlinyje.

Iš viso abu mūsiškiai puolime pasirodė beveik identiškai – pelnė po 8 taškus, bet JV dar atkovojo ir 12 kamuolių, o „Raptors“ šventė pergalę 92:73 bei pirmą kartą istorijoje užsitikrino NBA Rytų konferencijos nugalėtojų titulą.

„Tai – malonumas, bet ne pasitenkinimas. Mes dar nepasiekėme savo pagrindinio tikslo, bet vis tiek tai labai malonu“, – po istorinės pergalės džiaugėsi Dwane'as Casey.

„Mes turėsime namų aikštės pranašumą per visas atkrintamąsias Rytuose, taigi pasinaudokime tuo“, – ragino saviškius DeMaras DeRozanas.

„Mūsų kelionė čia nesibaigia“, – tikino ir Kyle'as Lowry.

Indianos krepšininkai po šios nesėkmės išsaugojo penktą vietą Rytuose ir žemiau jau nenukris.