Atsisveikinimo su pagrindine sezono dalimi proga Lietuvos NBA gerbėjų tiesioginiame eteryje laukia itin intriguojanti turnyrinės lentelės kaimynų Klivlando „Cavaliers“ (49-30) ir Filadelfijos „76ers“ (48-30) akistata.

Atitinkamai trečią ir ketvirtą vietas Rytų konferencijoje užimančių klubų dvikova faktiškai nulems komandų išsidėstymą pirmajame turnyrinės lentelės ketvertuke.

Nors šiąnakt po atkalkios kovos Vašingtono „Wizards“ krepšininkus palaužti LeBrono Jameso kariauna iškovojo jau jau dešimtą pergalę per pastarąsias vienuolika rungtynių ir demonstruoja aukščiausio lygio sportinę formą, jaunieji „76ers“ atstovai šią akimirką gali pasigirti dar įspūdingesniu rezultatu.

Joeliui Embiidui po susidūrimo su komandos draugu Markelle Fultzu patyrus apmaudžią traumą, Filadelfijos klubą į priekį veda Australijos talentas Benas Simmonsas. Geriausio metų naujokų vardą jau beveik užsitikrinęs krepšininkas padėjo savo ekipai iškovoti net dvylika pergalių iš eilės.

Sunku patikėti, tačiau pastaruosius sezonus turnyrinės lentelės dugne praleidę „76ers“ pergalės šios nakties dvikovoje atveju išstumtų tituluotuosius „Cavaliers“ iš trečiosios Rytų konferencijos vietos.

Ši pozicija ką tik įgavo potencialiai daug didesnę reikšmę – ją užėmusi komanda konferencijos pusfinalyje susitiktų su antrą vietą užimančiais Bostono „Celtics“, jei abi šios ekipos sugebėtų praeiti pirmąjį atkrintamųjų varžybų etapą.

Bostono klubas prieš porą dienų išplatino pranešimą, kuriuo paskelbė, jog komandos lyderis Kyrie Irvingas dėl kelio traumos komplikacijų nežais šio sezono atkrintamosiose varžybose.

Tiek „Cavaliers“, tiek „76ers“ bene svarbiausiomis reguliariajame sezone tapsiančių rungtynių tiesioginės transliacijos iš Filadelfijos pradžia – 2 val. nakties Lietuvos laiku.

NBA rungtynes Lietuvos auditorijai taip pat transliuojančios Sport1 televizijos eteryje šeštadienio vakarą susitiks „Clippers“ ir „Nuggets“, o sekmadienį – „Jazz“ ir „Lakers“ ekipos.