Iki šios nakties penkerias iš pastarųjų aštuonerių rungtynių pralaimėję šeimininkai pergalės dėka ne tik atitrūko nuo „Celtics“ turnyrinėje lentelėje, bet ir įgavo pranašumą tarpusavio dvikovų rezultate. Šio pasiekimo dėka, lygiųjų atvejų galutinėje komandų rikiuotėje „Raptors“ užimtų aukštesnę poziciją.

Negana to, iki reguliariojo sezono pabaigos likus tik ketverioms rungtynėms Toronto klubas nuo varžovų iš Bostono atsiplėšė jau trijų pergalių atstumu. Dwane'o Casey auklėtiniai į antrąją Rytų konferencijos poziciją gali nukristi tik tuo atveju, jei patys pralaimės visus likusius susitikimus, o „Celtics“ iškovos visas keturias pergales.

Artimiausią susitikimą „Raptors“ žais naktį iš penktadienio į šeštadienį, kai „lietuviškame“ mūšyje namuose priims Indianos „Pacers“ ekipą. Po šios dvikovos Toronto klubui beliks namų akistata su Orlando „Magic“ bei išvykos į Detroitą ir Majamį.

Nors šiąnakt vykusios kovos pirmąjį kėlinį pradėjo rungtynių pradžių tradicija tampantis gražus Jono Valančiūno dvitaškis, tiek aukštaūgio iš Utenos, tiek jo atstovaujamos komandos puolimas netruko užklimpti kibioje svečių gynyboje.

Brado Stevenso treniruojami „Celtics“ savo mobilumo dėka išmušė Toronto krepšininkus iš žaidybinio ritmo bei privertė juos grįžti prie senų įpročių. Su agresyviu varžovų žaidimu susidūrę „Raptors“ ir vėl ėmė remtis individualiais veiksmais, tačiau tokio stiliaus dėka sužaidė nerezultatyviausią pirmą kėlinį šiame sezone.

Paeiliui oponentų ginamąjį krepšį iš situacijų vienas-prieš-vieną atakavę šeimininkai per pirmąsias dvylika minučių atliko vos 4 rezultatyvius perdavimus ir sukrapštė tik 14 taškų.

Tokį pat rezultatyvumo rodiklį antrojo ketvirčio pradžioje iš Kanados klubo atsarginių krepšininkų sudarytas penketukas pasiekė per mažiau nei šešias minutes, tuo pačiu per šią atkarpą atlikdami vienu rezultatyviu perdavimu daugiau, nei starto penketo žaidėjai per visą pirmąjį kėlinuką.

Pasitikėjimą savimi šeimininkams grąžinusi „Raptors“ puolimo banga sutapo su Bostono ekipos atakų krize. Be Kyrie Irvingo rungtyniavę svečiai akivaizdžiai stokojo žaidimą kurti galinčio žaidėjo.

Nepaisant Alo Horfordo ir Jaysono Tatumo kūrybinių pastangų, šeimininkų krepšį „Celtics“ atakavo tik baigiantis 24 sekundžių limitui, tą darydami iš itin nepatogių padėčių. Vienas geriausių sezono rungtynių sužaidė „Raptors“ gynėjas Delonas Wrightas, šios rungtynių stadijos metu provokavęs vieną svečių klaidą po kitos ir leidęs šeimininkams perlaužti dvikovos eigą.

Tuo pasinaudoję Toronto žaidėjai spurtavo net 20:3 ir nulėmė susitikimo baigtį dar pirmoje jo pusėje. Iki ilgosios pertraukos tik 33 taškus pelnę Bostono krepšininkai visą antrą rungtynių dalį atsiliko dviženkliu skirtumu.

Dvikovos su „Cavaliers“ ketvirtojo kėlinio pabaigoje netikėtą spurtą įžiebę Normanas Powellas ir Lucas Nogueira sulaukė vyriausiojo trenerio padėkos už parodytą ryžtą. Abu krepšininkai gavo progą sužaisti daugiau minučių, o jaunojo brazilo šansas tiesiogiai atsiliepė Valančiūno žaidybiniam laikui.

Visi trys „Raptors“ vidurio puolėjai – Nogueira, Valančiūnas ir Jakobas Poeltlas – šiąnakt aikštėje praleido po mažiau nei 20 minučių, per kurias rezultatyviausiai pasirodyti pavyko 9 taškus pelniusiam austrui.

Per 13 sužaistų minučių JV surinko 4 taškus (2/8 met., 0/2 trit.), 5 atkovotus kamuolius ir klaidą.

Šeimininkai šiąnakt iškovojo jau 56-ą šio sezono pergalę bei pakartojo geriausią rezultatą klubo istorijoje. Pirmąją vietą galutinėje Rytų konferencijos turnyrinės lentelės rikiuotėje kanadiečiai gali užsitikrinti jau penktadienio nakties dvikovoje su „Pacers“ klubu.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 16 (6/17 met.), Serge'as Ibaka ir Fredas VanVleetas po 15, Kyle'as Lowry 13 (5 atk. kam., 5 rez. perd.), Jakobas Poeltlas 9, Delonas Wrightas 8 taškai (9 atk. kam., 8 rez. perd., 2 blk.).

„Celtics“: Marcusas Morrisas 21, Gregas Monroe 17 (8 atk. kam.), Alas Horfordas 16 taškų.