Jau pirmajame kėlinyje net 37 taškus į savąjį krepšį praleidę šeimininkai aukštesnę pavarą įjungė po ilgosios pertraukos ir suaktyvinę gynybą antroje rungtynių pusėje svečiams iš Kalifornijos leido pelnyti tik 41 tašką.

Trečiąsias rungtynes iš eilės dėl kairės čiurnos traumos šiąnakt praleidęs Domantas Sabonis sugrįžimo į aikštę dar turės palaukti. Prieš susitikimą vyriausiasis „Pacers“ strategas atskleidė, jog lietuvis komandai nepadės ir artimiausiose rungtynėse su Naujojo Orleano „Pelicans“ klubu.

Domo netektį kompensavo į rikiuotę grįžęs Mylesas Turneris, pasižymėjęs patikimu žaidimu abiejose aikštės pusėse, tačiau pagrindinį vaidmenį šiąnakt atliko pastaruoju metu buksavęs Victoras Oladipo.

Indianos lyderis po ilgosios pertraukos surinko 13 iš 20 viso pelnytų taškų bei pratęsė istorinę seriją. Jau 54-ose rungtynėse iš eilės bent po vieną kamuolį perimančiam Oladipo šiuo atžvilgiu priklauso ne tik absoliutus „Pacers“ rekordas, bet ir aštuntas geriausias rezultatas per visą lygos istoriją.

Šiame sezone Visų žvaigždžių rungtynėse debiutavęs gynėjas trečio ketvirčio viduryje įpūtė energijos iki tol taškas į tašką su varžovais besigrūmusiems šeimininkams, pataisydamas netaiklų Bojano Bogdanovičiaus metimą griausmingu dėjimu iš viršaus.

Į starto penketą grįžo pagrindinis Indianos klubo įžaidėjas Darrenas Collisonas. Po kelio traumos atsigavęs aikštės generolas pastarąsias penkerias rungtynes pradėjo nuo atsarginių žaidėjų suolo, tačiau šiąnakt grįžo į sau įprastą rolę bei pasižymėjo 15 taškų ir 8 rezultatyviais perdavimais.

Antrą vietą visoje lygoje pagal tritaškių taiklumą (45 proc.) užimantis Collisonas įnešė stabilumo į komandos žaidimą ir susitikimą užbaigė nepraradęs nė vieno kamuolio.

Iš žaidybinės duobės ir toliau neišlipa vyresnysis Prienų-Birštono „Vytauto“ klube rungtyniaujančių LiAngelo ir Lamelo brolis Lonzo. Pagrindinis „Lakers“ įžaidėjas šiąnakt per 37 minutes atliko 8 rezultatyvius perdavimus, tačiau keturis kartus suklydo ir sukrapštė vos 4 taškus.

Jau penktose rungtynėse iš eilės dviženklio pelnytų taškų skaičiaus surinkti nesugebantis gynėjas šios atkarpos metu renka po 6,2 taško ir 8,4 rezultatyvaus perdavimo, o tritaškius meta vos 18 procentų taiklumu (5/28).

„Pacers“: Mylesas Turneris 21 (7 atk. kam.), Victoras Oladipo 20, Thaddeusas Youngas 18 (9/12 met., 9 atk. kam.), Lance'as Stephensonas 16, Darrenas Collisonas 15 taškų.

„Lakers“: Kyle'as Kuzma 27 (3/10 trit.), Brookas Lopezas 23 (10/15 met.), Julius Randle'as 21 (9 atk. kam.), Kentavious Caldwell-Pope'as 12, Isaiah Thomasas 11 taškų (4/14 met., 0/5 trit.).

Artimiausias rungtynes „Pacers“ naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį žais Naujajame Orleane.