Lietuvio susižeidimu pasibaigęs epizodas įvyko iki trečio kėlinio pabaigos likus kiek mažiau nei dviems minutėms. Po „Pacers“ ginamuoju krepšiu įvykusioje sumaištyje šeimininkams atstovaujantis kamerūnietis Joelis Embiidas po kontakto su Trevoru Bookeriu visu svoriu krito ant nenatūralioje pozicijoje pastatytos Domanto kojos.

Situaciją abiejų klubų komentatoriai traktavo skirtingai: Indianos apžvalgininkai kritikavo Embiidą dėl chaotiško ir nesuvaldomo žaidimo, o Filadelfijos atstovai akcentavo, jog pats vidurio puolėjas buvo stumiamas į nugarą su juo besigrūmusio Bookerio.

Kelias minutes ant parketo praleidęs ir iš skausmo kumštį sukandęs Sabonis galiausiai aikštę paliko tik su komandos draugų pagalba. Permetęs rankas per „Pacers“ žaidėjų pečius Domas į rūbinę šuoliavo viena koja, traumuotąja pėda negalėdamas liesti žemės.

Susitikimo metu „Pacers“ atstovai pranešė, jog lietuvis pasitempė čiurną ir į aikštę veikiausiai nebegrįš, tačiau abejonės dėka optimistiškai nuskambėjusi prognozė neužgožė Indianos klubo sirgalių nerimo.

Sabonis ne tik negrįžo į aikštėje vykusią kovą, bet iki pat susitikimo pabaigos nebepasirodė ir ant svečių atsarginių žaidėjų suolelio. Artimiausiu metu jo atstovaujama ekipa turėtų išplatinti nuoseklesnę informaciją apie Sabonio traumos rimtumą.

Po rungtynių paniką kiek sumažino vyriausiasis Indianos klubo treneris Nate'as McMillanas, atskleidęs, jog lietuviui atlikti rentgeno tyrimai neparodė jokių struktūrinių sužalojimų.

Kiek vėliau internete pasirodė ir komandos reporterio Jeremiah Johnsono interviu su pačiu Domantu. Lietuvis jame teigė, jog niekada iki šiol nebuvo patyręs tokios traumos ar turėjęs kitų problemų su kairiąja čiurna.

Sabonis patvirtino, jog rentgeno tyrimų rezultatai buvo neigiami, ir atskleidė, jog rytojaus ryte jo lauks ir magnetinio rezonanso testas.

Domo iškritimas iš rikiuotės ne tik apsunkins „Pacers“ galimybes kovoti dėl trečiosios vietos galutinėje Rytų konferencijos komandų turnyrinėje lentelėje, bet ir atims ilgai lauktą Lietuvos sirgalių galimybę aikštėje išvysti Sabonio ir Jono Valančiūno dvikovą.

Indianos klubas su konferencijos lyderiais Toronto „Raptors“ susitiks jau šią savaitę, naktį iš ketvirtadienio į penktadienį.

Per 11 iki nelemtojo epizodo aikštėje praleistų minučių Domantas surinko 3 taškus (1/4 met., 1/1 trit.), 2 perimtus kamuolius ir vieną rezultatyvų perdavimą.

Permainingoje dvikovoje „Pacers“ skirtinguose kėliniuose į priekį vedė vis kiti krepšininkai. Pirmame ketvirtyje dominavo Mylesas Turneris, trečiame – prieš praeityje namais vadintos Filadelfijos komandą žaidęs Thaddeusas Youngas, o ketvirtame svarų žodį tarė įžaidėjas Cory Josephas.

Susitikimas tiesiog tragiškai susiklostė pastarosiomis savaitėmis rezultatyviausiai Indianos komandos gretose žaidusiems Victorui Oladipo ir Bojanui Bogdanovičiui. Nominalūs ekipos puolimo lyderiai kartu pataikė vos 5 iš 32 metimų iš žaidimo.

Antrose rungtynėse iš eilės „Pacers“ susitikimo pabaigą pasitiko turėdami trapią persvarą, ir vos jos neiššvaistydami kvailos klaidos dėka. Sekmadienį Bostone Oladipo buvo nubaustas pražanga svečiams iš Indianos grąžinant kamuolį į žaidimą, o šiąnakt tas pats krepšininkas „Pacers“ pirmaujant trijų taškų skirtumu likus septynioms sekundėms prasižengė puolime.

Filadelfijos klube ryškiausiai žibėjo itin agresyviai žaidęs Embiidas bei jau septintąjį šio sezono trigubą dublį surinkęs naujokas Benas Simmonsas. Daugiau trigubų dublių savo debiutiniais metais NBA lygoje užfiksavo tik legendinis Oscaras Robertsonas, 1957-58 metų pirmenybėse jų surinkęs net 26.

„76ers“: Joelis Embiidas 29 (12 atk. kam., 3 blk.), Dario Šaričius 18, J. J. Redickas 16 (4/5 trit.), Robertas Covingtonas (10 atk. kam.) ir Benas Simmonsas (13 atk. akm., 10 rez. perd.) po 10 taškų.

„Pacers“: Mylesas Turneris 25 (9/12 met.), Thaddeusas Youngas 19 (10 atk. kam.), Cory Josephas 13, Victoras Oladipo (4/21 met.) ir Lance'as Stephensonas po 11, Darrenas Collisonas 10 taškų.

Artimiausias rungtynes „Pacers“ naktį iš ketvirtadienio į penktadienį žais su „Raptors“ klubu.