„Raptors“ svečiuose net 132:106 (32:27, 33:30, 37:29, 30:20) susitvarkė su „Knicks“ krepšininkais, kuriems negalėjo padėti ne tik sunkią traumą patyręs latvis Kristapas Porzingis, bet ir kitas geras JV pažįstamas – turkas Enesas Kanteris, kurį kamuoja nugaros skausmai.

Primename, kad šį sezoną „Knicks“ gretose pradėjo ir Mindaugas Kuzminskas, bet jis aikštėje iš viso praleido tik 2 minutes ir galiausiai atsidūrė Milano „Olimpia Armani“ sudėtyje.


Pastarosiose dvejose rungtynėse dvigubus dublius rinkęs J. Valančiūnas šį kartą liko per plauką nuo jo – 17 taškų (4/6 dvitaškiai, 9/10 baudos) ir 9 atkovoti kamuoliai. JV buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose.


Mūsiškis per 22 minutes dar atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir nuo trečio kėlinio pabaigos įvykius aikštėje ramiai sekė nuo atsarginių suolo – viskas buvo pernelyg aišku.

„Knicks: Timas Hardaway jaunesnysis 25 (7/17 metimai iš žaidimo), Luke'as Kornetas 18, Emmanuelis Mudiay 11 taškų.

„Raptors“: Jonas Valančiūnas 17 (9 atk. kam.), Kyle'as Lowry 16 (7 rez. perd.), Serge'as Ibaka 14, C. J. Milesas 13, Delonas Wrightas 12... DeMaras DeRozanas 9 taškai (4/16 metimai iš žaidimo).

Rungtynių eiga:

„Knicks“ starto penketas: Emmanuelis Mudiay, Frankas Ntilikina, Timas Hardaway jaunesnysis, Michaelas Beasley ir Luke'as Kornetas.

„Raptors“ starto penketas: Kyle'as Lowry, DeMaras DeRozanas, Normanas Powellas, Serge'as Ibaka ir Jonas Valančiūnas.

JV jau mačo pradžioje realizavo dvi baudas ir išvedė svečius į priekį – 4:2. Tiesa, lietuvis gynyboje turėjo problemų su „Knicks“ ekipos iš G lygos pasikviestu L. Kornetu, kuris greitai pelnė 7 taškus ir leido niujorkiečiams pirmauti 11:6.

Susiėmęs J. Valančiūnas ėmė terorizuoti varžovus puolime ir per kiek daugiau nei pusę kėlinio surinko 10 taškų (2/3 dvitaškiai, 6/6 baudos) bei sugriebė 4 kamuolius. Jis buvo pakeistas rezultatui esant 21:19 „Knicks“ pusėje.

Kėlinį visgi sėkmingiau pabaigė „Raptors“, kurie po DeMaro DeRozano taškų ir C. J. Mileso tritaškio nuo lentos aidint sirenai buvo priekyje 32:27.

Nors „Knicks“ netrukus išlygino rezultatą (32:32), „Raptors“ atsarginiai Pascalis Siakamas, Fredas VanVleetas ir Jakobas Poeltlas inicijavo spurtą 9:0 bei privertė Jeffą Hornaceką prašyti minutės pertraukėlės – 41:32.

Ji nelabai padėjo: po C. J. Mileso prasiveržimo svečiai pirmą kartą pasiekė dviženklį pranašumą – 47:37.

Įpusėjus antram ketvirčiui JV grįžo į aikštę (49:39), bet jo pirmasis bandymas žaisti nugara į krepšį prieš L. Kornetą nepasiteisino, o „Knicks“ greitais išpuoliais priartėjo iki 52:48. Dwyane'as Casey iškart sušaukė minutės pertraukėlę.

Po jos užfiksuotas kurioziškas epizodas: S. Ibaka vienos atakos metu prametė keturis metimus iš eilės.

JV gražiai apžaidė K. Kornetą, bet šis jį subaudavo bededant į krepšį. Mūsiškis įmetė vieną baudą.

Netrukus aikštėje kilo nedidelis apsižodžiavimas, o S. Ibaka užsidirbo techninę pražangą. „Raptors“ laimei, su sirena tritaškį smeigė Malcolmas Milleris ir jie išlaikė iniciatyvą savo rankose – 65:57. Jono sąskaitoje po dviejų kėlinių – 11 taškų, 7 atkovoti kamuoliai ir 2 rezultatyvūs perdavimai.

Po didžiosios pertraukos JV dar kartą stojo prie baudų metimų linijos ir vėl taškais pavertė abi galimybes. Tačiau vėliau mūsiškis kartą suklydo ir pats du kartus pažeidė taisykles – sykį kietai prieš T. Hardaway.

Nepaisant to, „Raptors“ ir toliau dominavo: po J. Valančiūno dėjimo per varžovą ir S. Ibakos ir K. Lowry tritaškių šūvių – jau 87:71.

JV, prieš prisėsdamas ant atsarginių suolo, dar pridėjo dvitaškį kaire ranka – 89:75. „Knicks“ tuojpat surengė mini spurtą – 91:84, bet trys taiklios K. Lowry baudos ir dvi iš eilės C. J. Mileso tolimos bombos vėl grąžino viską į senas vėžes – 102:86.

Intriga į rungtynes grįžti neskubėjo: po Delono Wrighto tritaškio ir F. VanVleeto penkių taškų skirtumas tarp komandų perkopė 20 taškų – 120:96 (likus žaisti 7 min.).

Nei J. Valančiūnas, nei kiti „Raptors“ lyderiai į aikštę taip ir nebegrįžo. Galutinis rezultatas – 132:106.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)