Po ketverių išvykos rungtynių pergalingai namo grįžę „Pacers“ įsitvirtino ketvirtoje Rytų konferencijos turnyrinės lentelės pozicijoje. Indianos klubas turėjo galimybę šiąnakt pakilti į prieš sezoną nesuvokiamomis aukštumomis laikytą trečią vietą, tačiau tokiam scenarijui kelią užkirto Klivlando „Cavaliers“ pergalė prieš Detroito „Pistons“.

Abi komandos šiąnakt žaidė antrąsias rungtynes per dvi paras ir susitikimą pradėjo su akivaizdžiu nuovargiu. Per beveik septynias pirmo kėlinio minutes „Pacers“ į savąjį krepšį praleido vos 5 taškus, tačiau patys pataikė tik 2 iš 11 metimų bei pirmavo vos trijų taškų skirtumu.

Energijos į šeimininkų puolimą įnešė nuo suolo pakilęs Domantas Sabonis, jau pirmuoju prisilietimu prie kamuolio pelnęs du taškus su Jabari Parkerio pražanga. Žemesniam oponentui neradus būdų sustabdyti lietuvio žaidimą, Domas jau pirmame ketvirtyje surinko 7 taškus.

Žemo rezultatyvumo mače 20 minučių aikštėje praleidęs „Pacers“ aukštaūgis susitikimą užbaigė prie pergalės pridėjęs 11 taškų (5/9 met., 1/1 baud.), 5 atkovotus kamuolius bei vieną klaidą.

Po visų žvaigždžių savaitgalio pertraukos į reguliariojo sezono kovas stojęs Sabonis pirmojoje dvikovoje su Atlantos „Hawks“ pelnė net 21 tašką, tačiau pastaruosiuose penkiuose susitikimuose jo rezultatyvumo vidurkis smuko iki 8,8 taško per rungtynes.

Po taškas į tašką vykusios pirmosios mačo pusės iniciatyvos ėmėsi Bojanas Bogdanovičius. Du tritaškius iš eilės pataikęs kroatas padėjo „Pacers“ pelnyti trylika taškų be atsako ir trečiąjį ketvirtį pradėti atkarpa 21:4.

Praėjusios nakties dvikovos su Vašingtono „Wizards“ klubu išvargintas Victoras Oladipo šįsyk surengė itin silpną pasirodymą, tačiau minėtosios atkarpos metu sukūrė gražiausią rungtynių epizodą.

Kūrybingumą pademonstravęs jaunasis Indianos lyderis atliko rezultatyvų perdavimą vienam iš Bogdanovičiaus tritaškių pasiųsdamas kamuolį tarp „Bucks“ krašto puolėjo Khriso Middletono kojų.

Sezono rezultatyvumo rekordą pakartojęs snaiperis iš Kroatijos jau tryliktose rungtynėse iš eilės surinko dviženklį pelnytų taškų skaičių. Tai ilgiausia tokia serija Bogdanovičiaus karjeroje.

Negana to, Bojanas pasižymėjo ir svarbiausiomis rungtynių akimirkomis. Likus šešioms sekundėms Cory Josephas ir Middletonas stojo kovoti dėl ginčo kamuolio. Ūgio persvarą turėjęs „Bucks“ atstovas pamušė kamuolį į savo pusę, tačiau dvikovą dėl jo laimėjo Bogdanovičius, po kelių akimirkų sumetęs abu baudų metimus.

Praėjusios nakties „Pacers“ rungtynėse Bradley Bealui prametus pratęsimą išplėšti galėjusį tritaškį, šiąnakt identišką vaidmenį tikru trileriu tapusio susitikimo pabaigoje suvaidino Giannis Antetokounmpo.

„Pacers“: Bojanas Bogdanovičius 29 (5/7 trit.), Victoras Oladipo 14 (5/19 met., 10 kl.), Domantas Sabonis ir Lance'as Stephensonas po 11, Thaddeusas Youngas 10 taškų.

„Bucks“: Ericas Bledsoe 26 (2/10 trit.), Giannis Antetokounmpo 18 (12 atk. kam., 5 blk.), Jabari Parkeris 15 taškų.

Artimiausias rungtynes Indianos klubas žais naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį. Įsibėgėję „Pacers“ namie priims Jutos „Jazz“ ekipą.