Likusioje sezono dalyje vieną sunkiausių būsimųjų rungtynių tvarkaraščių turinčiai Indianapolio ekipai pergalė prieš Vakarų konferencijos autsaiderius būtų leidusi išlaikyti tiesioginį spaudimą turnyrinės lentelės kaimynams Vašingtono „Wizards“ ir Klivlando „Cavaliers“.

Tragiškai iš toli atakavę svečiai pataikė vos 5 iš 20 mestų tritaškių ir „Mavericks“ klubui nusileido jau antrą kartą šiame sezone. Pirmąją tarpusavio dvikovą Indianoje Dalaso ekipa laimėjo rezultatu 98:94.

Jei pirmoje komandų akistatoje „Pacers“ kortas sumaišė komandos lyderio Victoro Oladipo liga, šįsyk vieni iš pagrindinių ekipos krepšininkų susidūrė su rimtomis asmeninių pražangų problemomis.

Jau antro kėlinio pradžioje trečią pražangą užsidirbęs Domantas Sabonis šiąnakt aikštėje praleido tik 16 minučių, per kurias surinko 5 taškus (1/4 met., 3/4 baud.) ir po vieną atkovotą kamuolį, rezultatyvų perdavimą ir perimtą kamuolį.

Po trečią asmeninę nuobaudą lietuviui užfiksavusio arbitro švilpuko Domas per plauką susivaldė negavęs techninės pražangos. Vyresniųjų komandos draugų nuramintas aukštaūgis paliko aikštę ir į ją grįžo tik antroje trečio kėlinio pusėje.

Su panašiomis problemomis susidūrė ir Visų žvaigždžių rungtynėse prieš kiek daugiau nei savitę debiutavęs Oladipo, viso ant parketo praleidęs vos 23 minutes ir didžiąją dalį savo pelnytų taškų surinkęs ketvirtame ketvirtyje.

Lemiamos susitikimo dalies metu rezultatas buvo lygus – 75:75 – tačiau tuomet „Mavericks“ surengė spurtą 18:5 ir susikrovė pergalingu tapusį pranašumą.

Svečiai buvo sumažinę atsilikimą iki dviejų taškų skirtumo, tačiau taip ir nebesugebėjo persverti rezultato savo naudai.

Susitikimas itin nesėkmingai susiklostė „Pacers“ krašto puolėjams Thaddeusui Youngui ir Lance'ui Stephensonui, kartu pataikiusiems vos 5 iš 21 metimo iš žaidimo.

Starto penkete rungtynes pradėjęs Youngas prastą taiklumą kompensavo atkovodamas 14 kamuolių, bet Oladipo ir Sabonio pražangų dėka Indianos komandai itin trūko iš žaidybinių duobių efektyviu puolimu ekipą ištraukti galėjusio krepšininko.

„Mavericks“: Harrisonas Barnesas 21 (1/6 trit.), J. J. Barea 19 (9 rez. perd.), Dougas McDermottas 15 (4/4 trit.), Dennisas Smithas 14, Wesley Matthewsas 13, Dirkas Nowitzki 10 taškų (14 atk. kam.).

„Pacers“: Mylesas Turneris 24 (10/14 met., 11 atk. kam., 3 blk.), Victoras Oladipo 21, Bojanas Bogdanovičius 19, Cory Josephas ir Glennas Robinsonas po 10 taškų.

Artimiausias rungtynes „Pacers“ žais naktį iš trečiadenio į ketvirtadienį. Indianos ekipos tądien laukia išvyka į Atlantą ir susitikimas su absoliučių lygos autsaiderių vardą šiuo metu turinčiais vietos „Hawks“.