Nors didžiausio žiniasklaidos dėmesio sulaukė Carmelo Anthony ir Kevino Duranto susistumdymas, po kurio abu krepšininkai buvo nubausti techninėmis pražangomis, šio incidento dalyviai konfliktą užglaistė diplomatiškais pasisakymais.

Už sausio mėnesį atliktą savanorišką labdaringą darbą su JAV bendruomėnmis NBA apdovanojimo nusipelnęs Durantas po susitikimo vykusioje spaudos konferencijoje sulaukė ir Anthony komplimentų.

Visgi aistras pakurstė naudingiausias praėjusio sezono lygos krepšininkas Russellas Westbrookas, kurio pasipiktinimą iššaukė gruzino Zazos Pačulijos veiksmai. Oklahomos klubo įžaidėjo nuomone, „Warriors“ aukštaūgis sąmoningai bandė sutraumuoti „Thunder“ lyderį.

Trečiojo kėlinio pabaigoje Westbrookas veržėsi po prasiveržimo metė per Nicko Youngo rankas, o kamuoliui atšokus nuo lanko su šeimininkų snaiperiu kovojo dėl antrojo šanso. Krepšininkams praradus pusiausvyrą abu žaidėjai krito ant parketo po „Warriors“ krepšiu.

Už Westbrooko ir Youngo stovėjęs Pačulija dėl neaiškių priežasčių taip pat krito ant žemės, nusileisdamas tiesiai ant kairiojo „Thunder“ įžaidėjo kelio.


Po rungtynių įsiutęs Westbrookas pakartotinai uždavinėjo reporteriams vieną ir tą patį klausimą – „ar kas nors jį pastūmė?“. Sulaukęs nekonkrečių atsakymų, Russellas pabrėžė, jog niekas gruzino net neprilietė, ir jog šis sąmoningai stengėsi nešvariu žaidimu jį sužaloti.

Buvusio MVP komentarai sulaukė ir kitų lygos žvaigždžių pritarimo. Westbrooko komandos draugas Paulas George'as teigė, jog visas pasaulis žino apie Pačulijos veiksmų istoriją ir jog šis epizodas buvo įprastas „eilę vyrukų“ sutraumavusiam gruzinui.

Socialiniame tinkle Instagram į diskusiją įsijungė ir Bostono „Celtics“ įžaidėjas Kyrie Irvingas. Savo asmeninėje paskyroje buvęs „Cavaliers“ narys rašė: „Lyga privalo atkreipti į tai dėmesį. Šis mėšlas yra absurdiškas“.

Paprašytas pakomentuoti šią situaciją ilgametis Gruzijos rinktinės lyderis nedaugžodžiavo: „jokių komentarų. Tai vaikiška. Aš tikrai į tai neatsakinėsiu“.

Paskutiniąisas tarpusavio reguliariojo sezono rungtynes „Thunder“ ir „Warriors“ žais Oklahomoje. Susitikimas vyks naktį iš antradienio, kovo 3-ios, į trečiadienį, kovo 4-ąją.