Šeštadienio renginių fiestą pradėjo Įgūdžių konkursas, kuriame trečius metus iš eilės į tarpusavio akistatą stojo lygos aukštaūgiai ir gynėjai.

Pirmajai žaidėjų kategorijai šiąnakt atstovavo Alas Horfordas, Lauri Markkanenas, Andre Drummondas ir Joelis Embiidas. Šioje ketveriukėje pajėgiausiu tapo jaunasis suomis Markkanenas, paeiliui eliminavęs Alą Horfordą ir Joelį Embiidą.

Gynėjų ketvertą sudarė Lou Williamsas, Buddy Hieldas, Jamalas Murray ir Spenceris Dinwiddie. Pastarasis krepšininkas sugebėjo prasibrauti į finalą po pergalių prieš „Staples Center“ arenos favoritą Williamsą ir kanadietį Murray.

Čikagos „Bulls“ ir Bruklino „Nets“ atstovų kovoje savo pranašumą įrodė geriausią karjeros sezoną šiais metais žaidžiantis Dinwiddie, tapęs tik antruoju „Nets“ krepšininku, sugebėjusiu pranokti visus oponentus šioje Visų žvaigždžių savaitgalio rungtyje.

Pirmuoju tokiu klubo atstovu dar 2003-iais metais tapo tuometinei Niudžersio komandai atstovavęs Jasonas Kiddas, laimėjęs pirmąjį Įgūdžių konkursą lygos istorijoje. Dinwiddie sugebėjo apginti pastaruosius dvejus metus aukštaūgiams nusileidusių gynėjų garbę. Pirmuosius du tokio formato konkursus laimėjo Karl-Anthony Townsas ir Kristapas Porzingis.

Kamuolio valdymo gebėjimais publiką žavėję pirmojo renginio dalyviai vietą ant parketo užleido Tritaškių konkurso kovoms. Jau pirmajame snaiperių akistatos etape netrūko tiek intriguojančių, tiek stipriai nuvylusių pasirodymų.

Prasčiausiai pasirodyti teko į gimtąją Kalifornijos valstiją grįžusiam Oklahomos „Thunder“ puolėjui Paului George'ui, sukrapščiusiam vos 9 taškus. Pirmajame etape savo pasirodymus baigė ir Kyle'as Lowry (11), pernykštis čempionas Ericas Gordonas (12), Bradley Bealas (15) ir Wayne'as Ellingtonas (17).

Į finalą žengė po Blake'o Griffino mainų į Los Andželo „Clippers“ persikėlęs Tobias Harrisas (18), jaunasis Finikso „Suns“ snaiperis Devinas Bookeris (19) ir „Warriors“ taikliarankis Klay Thompsonas (19).

Lemiamame etape sėkmingai startavo Harrisas, pataikęs 13 iš 15 pirmųjų metimų ir šios serijos metu surinkęs 14 taškų. Visgi buvusiam „Pistons“ nariui nepavyko užtikrintai užbaigti savo pasirodymo – vos 3 taškus iš likusių dešimties metimų surinkęs žaidėjas neprilygo pirmajam savo bandymui.

Antrasis į kovą stojo Bookeris, išsyk pajutęs metimo ritmą ir atlikęs čempiono vardo vertą metimų seriją. Net 20 iš 25 metimų pataikęs Finikso lyderis viso surinko net 28 iš 34 galimų taškų. Thompsonui pelnius 25 taškus „Suns“ atstovas buvo karūnuotas naujuoju NBA Tritaškių konkurso nugalėtoju.

Arizonos valstijos klubas triumfo šiame renginyje laukė net 13 metų. Pastarąjį kartą „Suns“ titulą Tritaškių konkurse pelnė 2005-ais metais tą padaręs Quentinas Richardsonas.

Paskutinieji ant „Staples Center“ arenos parketo žengė naktį vainikavusiame Dėjimų konkurse konkuravę krepšininkai – Dennisas Smithas, Victoras Oladipo, Larry Nance'as ir Donovanas Mitchellas.

Konkurso eiga nesėkmingiausiai susiklostė Domanto Sabonio komandos draugui Oladipo. Indianos „Pacers“ lyderis pirmojo dėjimo metu nesugebėjo užbaigti nė vieno iš trijų bandymų ir taip praktiškai eliminavo save iš kovos dėl patekimo į finalą.

Antrajam dėjimui Oladipo iš pirmoje eilėje sėdėjusio aktoriaus Chadwicko Bosemano pasiskolino filme „Juodoji Pantera“ („Black Panther“) naudotą superherojaus kaukę. Visgi ir šį sykį gynėjui nepavyko pirmuoju bandymu realizuoti savo sumanymo ir rytoj Visų žvaigždžių rungtynėse debiutuosiantis krepšininkas baigė savo pasirodymą jau pirmame etape.

Į finalą nepateko ir Dalaso „Mavericks“ naujokas Smithas. Antrasis įžaidėjo dėjimas, kurio metu Smithas apsisuko 360 laipsnių kampu ir prasikišęs kamuolį tarp kojų sugrūdo jį į krepšį kaire ranka, tapo vienu iš įspūdingiausių vakaro kadrų, tačiau blankus pirmasis pasirodymas užkirto Smithui kelią į antrąįj etapą.

Lemiamame mūšyje susitiko Nance'as ir Mitchellas. Klivlando „Cavaliers“ aukštaūgis konkurso metu dėvėjo 1984-ais metais Dėjimų čempionu tapusio savo tėčio marškinėlius, pasikvietė vyresnįjį Nance'ą atlikti jam perdavimą bei atliko kūrybingiausią vakaro dėjimą ore pasimušdamas kamuolį nuo lentos, tačiau pripažino jaunojo „Jazz“ talento pranašumą.

Jutos naujokui titulą atnešė 2000-ais metais Vince'o Carterio atlikto dėjimo pakartojimas.

Po šventine atmosfera pulsavusios nakties 2018-ųjų NBA Visų žvaigždžių savaitgalio programoje beliko naktį iš sekmadienio į pirmadienį vyksiančios pajėgiausių lygos krepšininkų rungtynės.