Svečiai iš Niujorko šiąnakt vertėsi be viso būrio svarbių rotacijos krepšininkų. Ekipai negalėjo padėti ilgalaikes traumas patyrę Kristapas Porzingis ir Ronas Bakeris, skausmingai atsinaujinanti lūpos trauma iš rikiuotės išvedė Enesą Kanterį, o vietoj Dougo McDermotto mainų būdu prie „Knicks“ prisijungęs Emmanuelis Mudiay nespėjo atvykti į Torontą iki rungtynių pradžios.

Praretėjusios Niujorko komandos gretos atvėrė duris į aikštę net dviem NBA debiutantams. Pernai NCAA čempionu su Šiaurės Karolinos universitetu tapęs Isaiah Hicksas per 17 minučių pasižymėjo 5 taškais, o 22-ejų metų aukštaūgis Luke'as Kornetas jau pirmose karjeros rungtynėse surinko dvigubą dublį.

Praėjusiame susitikime kairiąją čiurną pasisukęs Jonas Valančiūnas nuramino Lietuvos sirgalius ne tik pasirodymu „Raptors“ starto penkete, bet ir dar vienomis itin efektyviai sužaistomis rungtynėmis.

„Šiame pasaulyje yra tik trys neišvengiami dalykai – mokesčiai, mirtis ir Valančiūno tritaškiai“.
komentatorius Mattas Devlinas

Vos 24 minutes aikštėje praleidęs uteniškis tapo rezultatyviausiu savo komandos krepšininku. Septynioliktąjį šio sezono dvigubą dublį surinkęs JV rungtynes užbaigė su 18 taškų (5/9 dvit., 2/3 trit., 2/4 baud.), 10 atkovotų ir 2 perimtais kamuoliais, pora rezultatyvių perdavimų ir vienu bloku.

Aštuonis iš pirmųjų vienuolikos „Raptors“ taškų pelnęs lietuvis iš Toronto komandos rungtynių komentatorių Matto Devlino ir Leo Rautinio lūpų sulaukė bene įsimintiniausios šio sezono frazės.

Jurgio Didžiulio ir grupės „Inculto“ kūrinio „Welcome to Lithuania“ priedainį net kelis kartus uždainavęs Devlinas po pirmojo taiklaus Jono tolimo metimo rėžė: „šiame pasaulyje yra tik trys neišvengiami dalykai – mokesčiai, mirtis ir Valančiūno tritaškiai“.

Per pirmąsias devynias susitikimo minutes lietuvis pataikė 3 iš 5 metimų iš žaidimo, kai visa likusi „Raptors“ komanda – vos 2 iš 13.

Su itin dideliu atsipalaidavimu rungtynes pradėję šeimininkai aukštesnę pavarą įjungė po ilgosios pertraukos. Svarbiausią vaidmenį šiąnakt jau trečioje dvikovoje iš eilės suvaidino Toronto komandos atsarginiai krepšininkai. Startinio Dwane'o Casey penketuko nariai pelnė vos 52, o nuo suolo pakilę žaidėjai – net 61 tašką.

Šioje dvikovoje itin silpnai pasirodė „Raptors“ lyderių Kyle'o Lowry ir DeMaro DeRozano duetas. Pagrindiniai Kanados klubo gynėjai kartu pataikė vos 4 iš 21 metimo (3/13 trit.) ir surinko tik 15 taškų.

Geriausią namuose žaistų rungtynių pergalių įr pralaimėjimų santykį visoje NBA lygoje turintys Toronto krepšininkai savo aikštėje laimėjo jau šeštą kartą iš eilės.

„Raptors“: Jonas Valančiūnas 18 (10 atk. kam.), Pascalis Siakamas 14 (5 atk. kam., 6 rez. perd.), Serge'as Ibaka (8 atk. kam.) ir Jakobas Poeltlas po 13, C. J. Milesas ir Delonas Wrightas po 11, Fredas VanVleetas 10 taškų.

„Knicks“: Michaelas Beasley 21, Trey'us Burke'as 12, Luke'as Kornetas 11 (10 atk. kam., 4 blk.), Jarrettas Jackas 10 taškų.

Artimiausias rungtynes „Raptors“ žais sekmadienį, 20 val. Lietuvos laiku. Toronto krepšininkus namuose priims Dwighto Howardo ir Kemba Walkerio vedami Šarlotės „Hornets“.

Penktą pralaimėjimą iš eilės patyrę „Knicks“ tą patį vakarą lygiai vidurnaktį Indianoje stos į kovą su Domantu Saboniu ir vietos „Pacers“ ekipa.