Į Niujorką iš Denverio atvyksta kovo pradžioje 22-ąjį gimtadienį švęsiantis įžaidėjas Emmanuelis Mudiay. Aukštu septintuoju šaukimu 2015-ųjų metų naujokų biržoje pakviestas iš Kongo Demokratinės Respublikos kilęs krepšininkas per dvejus su puse metų nesugebėjo įsitvirtinti Kolorado valstijos klube, kur pralaimėjo konkurencinę kovą kanadiečiui Jamalui Murray.

Šiame sezone tik po 18 minučių aikštėje praleidęs afrikietis per jas vidutiniškai rinko po 8,5 taško ir atliko po 2,9 rezultatyvaus perdavimo. Sėkmingiausiu karjeroje Mudiay tapo debiutinis sezonas, kurio metu atitinkamose statistikos kategorijose jo vidurkiai buvo ženkliai geresni – 12,8 ir 5,5.

Ženkliai visų trijų distancijų – dvitaškių, tritaškių ir baudų metimų – taiklumą šiais metais pakėlęs gynėjas Niujorke įžaidėjų grandį sudarys kartu su prancūzu Franku Ntilikina. Spekuliuojama, jog šiuo metu „Knicks“ starto penkete žaidžiantis Jarrettas Jackas gali būti atleistas.

Emmanuelis Mudiay

Po Porzingio traumos vilčių kovoti dėl patekimo į atkrintamąsias atsisakę „Knicks“ nusprendė atsisveikinti su Carmelo Anthony mainų metu į komandą atvykusiu ir Mindaugą Kuzminską iš rotacijos išstūmusiu snaiperiu Dougu McDermottu.

2018-ais kalendoriniais metais buvusio „Thunder“ nario žaidybinis laikas ženkliai smuko, o šansą atgaivinti savo karjerą McDermottas gaus Dalaso „Mavericks“ ekipoje. Teksaso klubas šio susitarimo dėka į Denverį išsiuntė 34-erių metų veteraną Deviną Harrisą.

„Nuggets“ generalinio vadybininko Artūro Karnišovo sprendimu pasinaudojo galimybe suteikti jaunai komandai daugiau patirties. Ilgalaikiuose organizacijos planuose nefigūravusį Mudiay pakeisiantis Harrisas per keturiolika NBA praleistų sezonų žaidė 64-eriose atkrintamųjų varžybų rungtynėse.

Ryžtingą žingsnį žengė ir Orlando „Magic“ ekipa. Tris su puse sezono klube startinio įžaidėjo rolę ėjęs Elfridas Paytonas nuo šiol rungtyniaus Finikso „Suns“ gretose. Įdomu, jog per savo karjerą vienuolika trigubų dublių surinkęs ekstravagantiškos šukuosenos savininkas į Arizoną persikels už absoliučiai minimalią kainą – šių metų biržos antrojo rato šaukimą.

Elfridas Paytonas

2014-ųjų metų vasarą tuometinė „Magic“ klubo valdyba taip norėjo naujokų biržoje pasirinkti šį krepšininką, jog už teises į jį Filadelfijos „76ers“ klubui perleido Dario Šaričių ir du ateities šaukimus. Šie šaukimai vėliau buvo panaudoti Willy Hernangomezo ir De'Aarono Foxo pasirinkimams.

Daugumos kitų susitarimų centre atsidūrė atsarginių žaidėjų suolelio galą šildantys krepšininkai. Aktyviai pasidarbavo Čikagos „Bulls“, išsiuntę veteraną įžaidėją Jameerą Nelsoną į Detroito „Pistons“ klubą bei įsigiję Portlando „Trail Blazers“ sunkųjį krašto puolėją Noah Vonleh. Detroito ekipa Nelsono įsigijimą papildė Memfio „Grizzlies“ rungtyniavusio Jameso Enniso atvykimu.

Po Nikolos Mirotičiaus persikėlimo į Naująjį Orleaną „Pelicans“ organizacijai nereikalingu tapęs krašto puolėjas Dante Cunninghamas buvo išmainytas į „Nets“ gretas. Į džiazo sostinę keliasi vos prieš kelias dienas į Brukliną iš Milvokio atvykęs gynėjas Rashadas Vaughnas.

Dwyane'o Wade'o sugrįžimo sulaukęs „Heat“ klubas nusprendė susigrąžinti dar vieną buvusį komandos narį. Praeityje Rusijoje rungtyniavęs Luke'as Babbittas į Floridą grįžta iš Atlantos organizacijos, kuri už snaiperį gautą puolėją Okaro White'ą išsyk atleido.

Potencialiai didžiausiu laimikiu prieš mainų lango užsivėrimą laikyti krepšininkai – DeAndre Jordanas, Tyreke'as Evansas, Marcusas Smartas ir Kemba Walkeris – lieka iki šiol atstovautų komandų gretose.