Finansinę bausmę „Lakers“ užtraukė klubo krepšinio operacijų prezidento Magico Johnsono komentarai apie Milvokio „Bucks“ lyderį Giannį Antetokounmpo. Paklaustas apie jaunojo graiko ir savo žaidimo stiliaus panašumus Johnsonas nesusilaikė neapipylęs komplimentais varžovų komandoje rungtyniaujančio žaidėjo.

„O, taip. Jo kamuolio valdymo įgūdžiai ir jo gebėjimas skirstyti perdavimus. Jis žaidžia virš lanko, aš niekada nebūčiau to sugebėjęs. Bet jo žaidimo suvokimas, krepšinio intelektas, jo kūrybingumas sukuriant progas komandos draugams... Šiais aspektais mes tikrai panašūs.

Aš džiaugiuosi, kad jis žais Visų žvaigždžių rungtynių starto penkete. Jis to nusipelno. Ateityje jis taps lygos MVP, jis taps čempionu. Šitas bičas įrašys Milvokį į žemėlapį. Ir aš manau, jog vieną dieną jis atneš jiems čempionų titulą.“

NBA lygos nuostatai draudžia organizacijų nariams viešai pasisakinėti apie kitų komandų krepšininkus. Šią vasarą „Lakers“ vadovu tapęs Magicas sulaukė jau antrosios tokios baudos. Šį kartą organizacija už Johnsono komentarus turės sumokėti 50,000 JAV dolerių.

Magicas Johnsonas ir Kobe Bryantas

Net dešimt kartų didesne bauda – puse miljono dolerių – „Lakers“ buvo nubausti po komandos vadovo komentarų apie tuomet Indianos „Pacers“ gretose rungtyniavusį Paulą George'ą.

Žinia apie finansinį smūgį palydėjo kiek anksčiau pasirodžiusius Wojnarowskio pranešimus apie ilgalaikės Los Andželo komandos strategijos pokyčius. Pasak apžvalgininko, šią vasarą dvi superžvaigždes į savo gretas persivilioti siekę „Lakers“ savo dėmesį skirs 2019-ųjų metų vasarai.

Tokį planų pasikeitimą lėmė DeMarcuso Cousinso patirta Achilo sausgyslės trauma ir Oklahomos „Thunder“ žaidžiančio George'o vieši pasisakymai apie norą likti Oklahomos klube. Po šio sezono laisvuoju agentu tapsiantis žaidėjas yra patenkintas rungtyniaudamas kartu su Russellu Westbrooku ir Carmelo Anthony.

Didžiojo trejeto suformavimas ir aktyvus Westbrooko išreikštas palaikymas buvusiam „Pacers“ lyderiui pamažu nusvėrinėja George'o dvejones link sutarties su „Thunder“ pratęsimo.

Nors „Lakers“ viso sezono metu buvo įvardinami kaip galima kita LeBrono Jameso karjeros stotelė, lygos analitikų manymu „Cavaliers“ lyderis nesutiktų persikelti į Los Andželą, jei aukso ir purpuro spalvų klubas į savo gretas nesugebėtų persivilioti dar bent vieno aukščiausio kalibro žaidėjo.

Pagrindiniu Kalifornijos klubo dėmesio centru tariamai tapusią 2019-ųjų metų vasarą lygoje netrūks laisvaisiais agentais tapsiančių žvaigždžių. „Lakers“ taikinyje šiuo metu atsidūrė Kawhi Leonardas, Jimmy Butleris ir Klay Thompsonas.

Šiame sezone 21 pergalę ir 31 pralaimėjimą surinkęs Los Andželo klubas šiuo metu Vakarų konferencijoje tarp penkiolikos komandų žengia vienuoliktoje vietoje.