Šios dvikovos centre atsidurs du galingi vidurio puolėjai, dar ikisezoninių susitikimų metu pradėję daug dėmesio sulaukusią tarpusavio konfrontaciją.

Visų žvaigždžių rungtynėse vasario viduryje debiutuosiantis „76ers“ atstovas Joelis Embiidas ir vienu geriausiai besiginančių lygos centrų laikomas Hassanas Whiteside'as dar spalio viduryje prikaustė lygos gerbėjų dėmesį savo konfliktu.

Susitikimo metu dvitaškį su Whiteside'o pražanga pataikęs kamerūnietis emocingai sušuko, jog šis varžovas negali jo sustabdyti. Po rungtynių „Heat“ gynybos ramstis atkreipė demesį, jog Embiidas šią frazę ištarė tada, kai buvo pataikęs vos 1 iš 7 metimų iš žaidimo.

Į oponento komentarą Filadelfijos klubo talentas atsakė, jog „Heat“ treneriai privalėjo pakeisti savo pagrindinį vidurio puolėją. Embiido manymu, kitaip Whiteside'as būtų išnaudojęs asmeninių pražangų limitą per mažiau nei penkias minutes. Negana to, tai tebuvo ikisezoninės, o ne reguliariojo sezono rungtynės.

Pastaroji eilutė iššaukė turbūt agresyviausią šio konflikto eilutę: Whiteside'as atkirto, jog nėra garantutoas, kad išvys 31-erias rungtynes per tris sezonus tuomet tesužaidusį Embiidą rungtyniaujantį reguliariajame sezone.

Du talentingi aukštaūgiai padeda savo atstovaujamoms komandoms demonstruoti solidžius rezultatus. Trečiadienio naktį vykusiose rungtynėse Klivlando „Cavaliers“ ekipai nusileidę „Heat“ nepasinaudojo galimybe pakilti laipteliu aukščiau ir liko ketvirtoje Rytų konferencijos vietoje.

Praėjusį penktadienį įspūdingą pergalę San Antonijuje pasiekę „76ers“ po puikaus pasirodymo Teksase patyrė tris skaudžias nesėkmes iš eilės. Pastarajame susitikime Bretto Browno auklėtiniai Brukline nusileido vietos „Nets“ krepšininkams, tačiau išlaiko patekimą į atkrintamąsias varžybas dovanojančią aštuntąją vietą konferencijos turnyrinėje lentelėje.

Tiesioginės transliacijos iš Filadelfijos pradžia 3 val. Lietuvos laiku.

NBA rungtynes stebėti kviečia ir Sport1 televizija. Jos eteryje šeštadienį 22 va. 30 min. į tarpusavio akistatą stos Los Andželo „Clippers“ ir Čikagos „Bulls“, o 21 val. sekmadienį – Oklahomos „Thunder“ ir Los Andželo „Lakers“ klubai.