Šeimininkų vyriausiasis treneris Nate'as McMillanas šiąnakt buvo priverstas išbandyti jau šeštą skirtingą starto penkete šiame sezone. Dėl asmeninių priežasčių rungtynes praleidus pagrindiniam „Pacers“ įžaidėjui Darrenui Collisonui jo vietą aikštėje nuo pirmųjų minučių užėmė Joe Youngas.

Į tiesioginę dvikovą su prieš penkerius metus geriausiai besiginančiu lygos krepšininku pripažintu Tysonu Chandleriu stojęs Domantas Sabonis susitikimą pradėjo pramesdamas pirmuosius tris metimus iš žaidimo, tačiau atsigriebė Finikso veteranui užleidus vietą aikštėje Gregui Monroe.

Buvęs „Bucks“ vidurio puolėjas du kartus iš eilės nesugaudė du-prieš-du sužaidusio Sabonio ir Victoro Oladipo dueto, o šias dvi varžovo klaidas Domas pavertė dviem gražiais dėjimais iš viršaus.

Sėkmingi aukštaūgio epizodai įžiebė Indianos komandos spurtą 16:2, leidusį šeimininkams jau po pirmo ketvirčio džiaugtis keturiolikos taškų pranašumu.

Dėjimai iš viršaus tapo ir Domanto antrosios rungtynių pusės pradžios akcentu. Užtikrintai startavęs lietuvis išmušė kamuolį iš varžovo rankų ir žaibiškai nurūkęs į varžovų aikštės pusę sugrūdo kamuolį į svečių ginamąjį krepšį.

Nepraėjus nė minutei Oladipo ir Sabonio duetas sukūrė dar vieną fantastišką epizodą. Visų žvaigždžių rungtynėse dalyvausiantis atakuojantis gynėjas atliko perdavimą lietuviui kamuolį pasiųsdamas tarp savo kojų, o aukštaūgis ataką užbaigė dar vienu gražiu dvitaškiu.

Ketvirtą susitikimą išvykoje paeiliui žaidusių Finikso krepšininkų vyriausiasis treneris Jay Triano po aštuonių be atsako varžovų pelnytų taškų buvo priverstas prašyti pertraukėlės, tačiau ir po jos įvykiai aikštėje „Suns“ ekipai klostėsi tiesiog košmariškai.

Indianos klubas savo spurtą pratęsė iki 22:5 ir po ilgosios pertraukos nesužaidus nė šešių minučių pirmavo net 85:49. Tik formalumu tapusiame ketvirtame kėlinyje „Pacers“ starto penketo krepšininkai ant parketo pasirodė tik likus trims minutėms iki rungtynių pabaigos.

Per vos 24 aikštėje praleistas minutes Sabonis pasižymėjo ne tik dėjimų gausa, bet ir efektyviu žaidimu – lietuvis viso surinko 19 taškų (8/12 met., 1/2 trit., 2/4 baud.), 8 atkovotus kamuolius, 3 rezultatyvius perdavimus, po vieną bloką ir perimtą kamuolį bei keturias klaidas.

Sausio mėnesį Domas vidutiniškai per rungtynes renka po 14,9 taško ir 8,8 atkovoto kamuolio.

Per pastarąsias trejas rungtynes vos 13 iš 70 mestų tritaškių pataikę „Pacers“ šiąnakt per pirmus tris ketvirčius pataikė lygiai pusę (8 iš 16) tolimų metimų.

„Pacers“: Thaddeusas Youngas 22 (10/13 met.), Victoras Oladipo 21 (9 rez. perd.), Domantas Sabonis 19, Bojanas Bogdanovičius 17, Alas Jeffersonas 10 taškų.

„Suns“: Joshas Jacksonas 20, Devinas Bookeris (5/16 met., 0/4 trit.) ir Troy Danielsas (5/10 trit.) po 19, Gregas Monroe 16 (17 atk. kam.), T. J. Warrenas 10 taškų.

Artimiausias rungtynes Indianos klubas žais naktį iš penktadienio į šeštadienį, kai namuose priims Klivlando „Cavaliers“ krepšininkus. Šiame sezone „Pacers“ laimėjo visus tris su LeBrono Jameso vedama komanda žaistus susitikimus.