Klivlando „Cavaliers“ ir „Golden State Warriors“ lyderiai rinkimuose gavo daugiausiai balsų ir automatiškai tapo būsimųjų NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių komandų kapitonais.

Pirmą kartą varžovėmis bus ne Rytų ir Vakarų komandos pagal savo priklausomybę atitinkamoms konferencijoms, bet S. Curry ir L. Jameso.

Kapitonai ir likę 8 žaidėjai buvo išrinkti sirgalių, žaidėjų ir tam tikrų žiniasklaidos atstovų balsais.

Kiti starto penketų žaidėjai yra Giannis Antetokounmpo (Milvokio „Bucks“), Joelis Embiidas (Filadelfijos „76ers“), Kyrie Irvingas (Bostono „Celtics“), Demaras DeRozanas (Toronto „Raptors“), Jamesas Hardenas (Hjustono „Rockets“), Kevinas Durantas („Golden State Warriors“), Anthony Davisas, DeMarcusas Cousinsas (abu Naujojo Orleano „Pelicans“).

Per pastaruosius metus sirgaliai skundėsi, kad į Rytų ir Vakarų konferencijų padalintos komandos prarado savo patrauklumą, todėl buvo sugalvotas naujas „Visų žvaigždžių“ formatas. Šis turėtų sukurti daug kovingesnę atmosferą.

S. Curry ir L. Jamesas galės savo komandas formuoti iš tam tikrų žaidėjų krepšelių.

Pirmuosius keturis žaidėjus abu turės pasirinkti iš starto penketo krepšininkų.

Atsarginių žaidėjų krepšelis buvo suformuotas pagal NBA lygos trenerių balsus ir turėtų paaiškėti trečiadienį.

Sausio 25-ą dieną NBA turėtų paskelbti abiejų komandų kapitonų verdiktą. Pirmasis teisę rintis turės L. Jamesas – „Cavaliers“ žvaigždė surinko rinkimuose daugiausiai balsų.

„Tai ir buvo priežastis, kodėl šis naujas formatas atsirado. „Visų žvaigždžių“ rungtynės pastaraisiais metais nebuvo tokios, kokios turėjo būti. Dabar pats galėsiu pasirinkti vaikinus, kurie žaidžia ir kovoja taip, kaip noriu. Mūsų sirgaliai to nusipelnė“, – kalbėjo L. Jamesas.

„Bus įdomu pažiūrėti, kaip pasirinkimą lems tam tikrų žaidimo pozicijų ir įgūdžių poreikis. Matysime, kiek pavyks suformuoti solidžią komandą, o galbūt gausis kažkas juokingo. Kaip jau sakiau, galbūt aš pasirinksiu 12-a gynėjų“, – komentavo S. Curry.