Tarpsezoniu į Bostoną atvyko dvi NBA žvaigždės, tačiau jų startas naujame klube nebuvo klotas rožėmis. Kyrie Irvingas nedominuoja, kaip buvo tikėtasi, bei teigia iki šiol ieškantis savęs, o Gordono Haywardo sezonas baigėsi jau pirmosiose jo rungtynėse patyrus kraupią kojos traumą.

Visgi sunkumų nepalaužti „keltai“ sau lygių Rytų konferencijoje kol kas nemato.

Bostono klubas savo sąskaitoje turi 34 pergales ir 10 pralaimėjimų.

Pagal iškovotas pergales „Celtics“ ketvirtadienį aplenkė „Golden State Warriors“. Tai padaryti leido triumfas Londone, kur „žalieji“ 114:103 pranoko Filadelfijos „76ers“. B. Stevensui ši pergalė buvo jubiliejinė – jis laimėjo 200-ąjį kartą savo NBA karjeroje.

Krepšinio genijumi neretai pavadinamas 41-erių specialistas nuo pat karjeros pradžios buvo laikomas ypatingai talentingu treneriu, o dabar jo sirgaliai džiaugiasi – talentas pagaliau turėtų būti įvertintas apdovanojimais.

NBA apžvalgininkai ir lažybų bendrovės laiko B. Stevensą pagrindiniu kandidatu laimėti metų trenerio titulą.

2013 metais NCAA palikęs ir Bostono ekipos vairą perėmęs strategas džiaugiasi, kad sunkumai šio sezono pradžioje sutelkė jo auklėtinius į vieningą ir geriausiai lygoje besiginančią komandą.

„Celtics“ šiuo metu per rungtynes vidutiniškai praleidžia po 97,7 taško, bet B. Stevensas nori, kad po 103 taškus įmetantys jo žaidėjai pirmautų ir pagal puolimą, nes mažiau taškų renka tik 8 klubai.

„Esame motyvuoti, dirbame labai sunkiai ir šlifuojame visus savo žaidimo elementus. Dar turime nemažai padirbėti su puolimu, tačiau negalime dėl to paaukoti savo gynybos, kuri šiuo metu mus tarsi identifikuoja. Pastaruoju metu mus rečiau kamuoja traumos, o taip pat turime daugiau galimybių treniruotis. Manau, kad ateityje būsime geresni“, – sakė B. Stevensas.

Bendraudamas su DELFI žurnalistu, treneris teigė nuolat studijuojantis kitų komandų žaidimą. Idėjų specialistas semiasi ir iš Europos: jis stebi ne tik savo buvusių auklėtinių „Butler“ universitete pasirodymus, bet ir Eurolygos bei nacionalinių rinktinių kovas.

„Dažnai stebiu europietišką krepšinį, tiek rinktinių varžybas, tiek ir pagrindinį klubinį turnyrą. Stebėdamas Europos komandas nemažai iš jų ir „pavagiu“ savo schemoms“, – prisipažino B. Stevensas, kuris Londone turistine veikla beveik neužsiėmė ir atsiradusias papildomas laisvas dienas skyrė būtent savo strategijos tobulinimui.

Į pavydėtina darbo etika pasižymintį trenerį lygiuojasi ir kolegos.

Patirties iš jo sėmėsi netgi Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis, prieš šio sezono pradžią dvi savaites stebėjęs „Celtics“ treniruočių stovyklos darbą.

Pats B. Stevensas džiaugiasi galėdamas būti pavyzdžiu kitiems.

„Taip, prisimenu D. Adomaičio viešnagę – komandoje nuolat aplink save turime žmonių, kurie mus lanko ir nori kažko išmokti. Man labai patinka, kad į komandą atvyksta specialistų iš viso pasaulio“, – pažymėjo strategas.

„Treneriai iš įvairių kraštų prisijungia prie mūsų ir kaupia patirtį. Tai yra smagioji mano darbo dalis. Malonu, kad kažkas nori imti iš manęs pavyzdį“, – pridūrė B. Stevensas.