Permaingose rungtynėse pergalę iškovojo Brado Stevenso treniruojama „Celtics“ (34-10) komanda. Trečiąjį kėlinį galingai sužaidę Rytų konferencijos lyderiai pranoko „76ers“ (19-20) krepšininkus 114:103 (23:28, 25:23, 37:22, 29:24).

Rungtynes stebėjo Anglijos „Premier“ lygos ryškiausios žvaigždės: Raheemas Sterlingas, Kevinas De Bruyne, Alexanderis Lacazette'as, Hectoras Bellerinas, Wilfriedas Zaha, Mamadou Sakho, Edenas Hazardas, Thibautas Courtois, Pedro, Marcosas Alonso, Ericas Dieras, Janas Vertonghenas ir kiti.

Stėbėti NBA klubų akistatos atvyko net ir Ispanijoje žaidžiantis Antoine'as Griezmannas bei Prancūzijoje rungtyniaujantis Julianas Draxleris. Tarp rungtynių žiūrovų buvo galima sutikti ir legendinį trenerį serą Alexą Fergusoną.

Susitikimą stebėjo ir pramogų pasaulio atstovai, o šalia jų tribūnose sėdėjo ir Lietuvos krepšinio federacijos vadai Arvydas Sabonis bei Mindaugas Špokas.

Bene pagrindiniu rungtynių akcentu tapo incidentas ketvirtojo kėlinio viduryje: Marcusą Morrisą grubiai ant parketo pargriovęs Benas Simmonsas išprovokavo masinį susitumdymą, kuriame sudalyvavo visi aikštelėje buvę krepšininkai.

M. Morrisas pakilęs nuo parketo puolė aiškintis su B. Simmonsu santykių, o šiam atsitraukus jo ginti stojo bendraklubiai. Netrukus aistras nuramino teisėjai, kurie po vaizdo įrašo pakartojimo apsiribojo asmenine pražanga australui ir technine pražanga M. Morrisui.

„Sužaidžiau fiziškai. Ko gero jam tai nepatiko„ – po rungtynių apie susistumdymą su M. Morrisu nedaugžodžiavo B. Simmonsas, kuris kaip ir kiti jo komandos žaidėjai po pralaimėjimo apmaudo neliejo ir teigė, jog pasirodymas Londone jiems buvo naudinga patirtis.

„Techniškai, mums tai buvo namų rungtynės. Nors sirgalių abi komandos turėjo panašiai, man atmosfera labai patiko. Buvo šaunu. Žinoma, rezultatas ne toks, kokio norėjome, tačiau grįžę į JAV mėginsime pasitaisyti“, – kalbėjo B. Simmonsas.

Susistumdymų ir emocijų rungtynėse netrūko ir iki ketvirtojo kėlinio, o šios emocijos naudingesnės buvo „Celtics“ krepšininkams, kurie panaikino antrajame ketvirtyje turėtą net 22 taškų deficitą ir užtikrintu žaidimu po ilgosios pertraukos nusipelnė pergalės.

Bostono klubas reguliariojo sezono rungtynes Londone jau buvo laimėjęs prieš dešimtmetį. Tame sezone „Celtics“ laimėjo NBA pirmenybes. Dabartinis komandos lyderis Kyrie Irvingas po mačo teigė tikintis likimu.

„Visada stengiuosi tikėti likimu. Smagu, kad pakartojome čempioniškos komandos pasiekimą Londone. Tiesa, praeitis yra praeitis. Turime galvoti apie dabartį, nes mums pasiekti NBA viršūnę bus labai sunku“, – teigė K. Irvingas.

„76ers“: J. J. Redickas 22, Benas Simmonsas 16, Joelis Embiidas 15 (10 atk. kam.), Dario Šaričius 14.

„Celtics“: Jaylenas Brownas 21, Kyrie Irvingas 20, Marcusas Morrisas 19, Jaysonas Tatumas 16.