Rytų konferencijos lyderių Bostono „Celtics“ marškinėlius nuo šio sezono vilkintis australas Europą paliko 2013 metais, tačiau nuo Senojo žemyno neatsiribojo. Jam įdomu stebėti savo buvusius klubus ir tai, kaip sekasi jo tautiečiams bei bičiuliams.

„Gaila, kad „Lietuvos rytas“ pastaraisias metais nebežaidžia Eurolygoje, bet vis dar juos stebiu. Lietuvą dažnai stebėjau ir dėl „Žalgiriui“ atstovavusio Brocko Motumo. Mačiau, kad šiemet kauniečiai Eurolygos turnyrinėje lentelėje yra aukštai. Tikiuosi, kad jiems pavyks nueiti toli.

Eurolygos turnyrinę lentelę seku nuolat. Bene įdomiausias man dabar yra Nando De Colo žaidimas Maskvos CSKA gretose. Jis yra mano bičiulis iš „Spurs“ laikų“, – pasakojo 2013-2015 metais San Antonijuje žaidęs, o 2015-2017 dar ir Detroito „Pistons“ garbę gynęs A. Baynesas.

„Rusas mešką išmoko važiuoti su dviračiu, todėl ir mes kažką iš Arono padarysime“, – legendine tapusi Rimo Kurtinaičio citata, kuria treneris apibūdino sostinėje buksavusį būsimąjį NBA atletą. Žaisdamas Eurolygoje A. Baynesas debiutiniame sezone per mačą rinkdavo po 5,5 taško ir atkovodavo po 3 kamuolius.

Po sezono „Lietuvos ryte“ vidurio puolėjas dar turėjo neišskirtinius sezonus Vokietijoje ir Graikijoje, kol galiausiai tramplinu į aukščiausią lygį jam tapo Liublianos „Olimpija“. Nors australas sėkmingai įsitvirtino NBA ir jau 2014 metais su „Spurs“ tapo čempionu, dėl sunkios karjeros pradžios kartėlį jis jaučia iki šiol.

Aronas Baynesas

„Karjeros etapas „Lietuvos ryte“ nebuvo pats pozityviausias. Būsiu atviras, mėgavausi gyvenimu Lietuvoje, tačiau krepšinį žaisti man ten buvo sunku, nes ten dar nežinojau, ką galiu. Tik paskutiniaisiais metais Europoje pradėjau suprasti žaidimą ir galėjau rungtyniauti daug geriau. Turėjau susitvarkyti viduje.

Pirmaisiais metais buvo sunku, turėjau prisitaikyti. Atvykau į Lietuvą po ketverių metų koledže ir nežinojau, ko tikėtis. Džiaugiuosi, kad tas sezonas Vilniuje buvo, nes daug išmokau. Kita vertus, karjeros pradžia nesididžiuoju, nes žinau, kad galėjau rungtyniauti geriau nei tai dariau tuomet“, – pasakojo A. Baynesas.

31 metų 208 cm ūgio krepšininkas šiuo metu mėgaujasi galimybe būti pajėgios „Celtics“ ekipos nariu. NBA pirmenybėse šį sezoną jis per susitikimą vidutiniškai įmeta po 6 taškus ir atkovoja po 5,3 kamuolio.

„Mes žaidžiame gerai, o man patinka ir mano asmeninė rolė. Mėgaujuosi šia galimybe, esu dėkingas „Celtics“ treneriui Bradui Stevensui už pasitikėjimą. Vilkėti „Celtics“ marškinėlius yra didelė garbė, nes tai – įspūdingiausią istoriją turintis NBA klubas“, – teigė aukštaūgis.

Aaronas Baynesas

A. Baynesas nuo sezono „Lietuvos ryte“ progresavo nuolat, o jo gebėjimą tobulėti vertina ir kiti. „Celtics“ centru ypatingai didžiuojasi Filadelfijos „76ers“ strategas Brettas Brownas, dirbęs su juo Australijos rinktinėje ir „Spurs“ klube.

„Jis yra tarsi medkirtys, dėl savo fizinių savybių galintis baudos aikštelėje nuveikti labai daug. Jis labai patobulino savo metimą bei yra gerokai atletiškesnis ir kovingesnis“, – sakė B. Brownas, pasidžiaugęs, kad sėkmingai žaidžiančių australų yra vis daugiau.

„NBA rungtyniauja 9 australai, o 22 milijonus gyventojų turinčiai valstybei tai yra nuostabus pasiekimas. Australijos krepšinio laukia nuostabi ateitis“, – teigė Filadelfijoje su bene didžiausia šios šalies žvaigžde Benu Simmonsu dirbantis treneris.

Kurti dar šviesesnę Australijos krepšinio ateitį padėti galėjo ir A. Bayneso bendraklubis Kyrie Irvingas. Viena ryškiausių NBA žvaigždžių gimė Melburne, tačiau praleido ten tik dvejus metus ir vėliau pasirinko atstovauti JAV. A. Baynesas dėl tokio K. Irvingo pasirinkimo apmaudo nelieja.

„Su Kyrie esame panašūs: jis gimė Australijoje, bet yra amerikietis, o aš gimiau Naujojoje Zelandijoje, bet esu australas. Kai apie tai pasikalbame, Kyrie sako, kad jis yra iš Naujojo Džersio. Viskas su tuo yra gerai. Svarbiausia tai, kur yra žmogaus širdis“, – pasakojo A. Baynesas.