Jei Čikagoje kai taškų nepelniusiam lietuviui buvo vienos blogiausių rungtynių per penkerius metus, Milvokyje Jonas Valančiūnas sužaidė vieną geriausių sezono mačų.

Tiesa, mačo pradžia starto penkete rungtynes pradėjusiam lietuviui kažko ypatingo nežadėjo: po prarasto kamuolio bei per pirmas 90 sekundžių gautas dvi asmenines pražangas J. Valančiūnas ilgam sėdo ant suolo.

Visą likusį pirmo kėlinio laiką atsargoje likęs JV vėl į aikštę žengė antro kėlinio antroje pusėje, kai švieslentė fiksavo lygų rezultatą (50:50).

Pagavęs rungtynių ritmą JV atsiskleidė trečio ketvirčio antroje pusėje, kai ėmęs rinkti taškus svariai prisidėjo prie svečių sėkmingos atkarpos 23:6, po kurios prieš lemiamą kėlinį „Raptors“ solidžiai pirmavo 104:78.

Per trečią ketvirtį JV pelnė net 20 taškų, o svečiai jį laimėjo 43:19. Beje, komentatoriai po J. Valančiūno dėjimų tris kartus dainavo „Welcome to Lithuania“ ir kalbėdami apie brolius Ballus vylėsi, kad šie pasiruošę „galingam krepšiniui Lietuvoje“.

Kanados ekipa lemiamame kėlinyje išsaugojo solidų pranašumą bei šventė antrą pergalę šią savaitę prieš Milvokio ekipą.

Ketvirtame kėlinyje lietuvis jau ilsėjosi, o paskutinį ketvirtį vietoj jo pradėjo austras Jakobas Poeltlas.

Daugiau nuo suolo ketvirtame kėlinyje nekilęs J. Valančiūnas iš viso per 17 min. pelnė 20 taškų (8/9 dvitaškiai, 4/5 baudų metimai), atkovojo 13 kamuolių (iš jų 3 puolime), atliko vieną rezultatyvų perdavimą, kartą blokavo varžovo metimą ir dukart prasižengė. Jo +/- rodiklis siekė +26, tai yra esant aikštėje „Raptors“ pelnė 26 daugiau nei varžovai.

„Jis buvo tikras žvėris, žmogau...“, – po mačo apie J. Valančiūną kalbėjo Milvokio ekipos vidurio puolėjas Johnas Hensonas.

„Jis nepradėjo gerai rungtynių, bet antroje mačo pusėje jis žaidė meistriškai, išnaudojo savo ūgį ir svorį ir tiesiog atliko puikų darbą kovodamas dėl kamuolių“ – apie lietuvį kalbėjo „Raptors“ vyriausiasis treneris Dwane Casey.

„Žinote, kartais taip nutinka, kad gauni dvi greitas pražangas. Man nereikia ieškoti papildomos motyvacijos, aš visada pasiruošęs žaisti kietai. Tą aš dariau trečiame ketvirtyje“, – po rungtynių kalbėjo J. Valančiūnas.

„Turi būti pasiruošęs visas 48 minutes. Kai esi profesionalas, negali atsipalaiduoti ir vėliau pažvelgti, kas atsitiko. Turiu koncentruotis į tai, kur galiu galiu išnaudoti pranašumą ir kur galiu pridaryti varžovams žalos. Būtent apie tai aš ir galvoju“, – pridūrė J. Valančiūnas.

Toronto ekipa laimėjo 10-ąjį kartą per pastarąsias 12 rungtynių.

Kitas rungtynes „Raptors“ žais pirmadienį Brukline prieš „Nets“ ekipą, o „Bucks“ krepšininkai šeštadienį susikaus su Vašingtono „Wizards“ komanda.

„Bucks“ (20/17): Giannis Antetokounmpo 24, Malcomas Brogdonas 19, Ericas Bledsoe 17, Thonas Makeris ir Matthew Dellavedova po 10.

„Raptors“ (27/10): Serge Ibaka 21, Jonas Valančiūnas ir DeMaras DeRozanas po 20, Kyle Lowry 15, Delonas Wrightas 12, CJ Milesas 11, Fredas VanVleetas 10.