Įpusėjus 2017-18 metų sezonui Rytų konferencijos lyderių statusą vis dar išlaikantys „Celtics“ pastarajame susitikime iškovojo skambią ir įtikinamą pergalę prieš pagrindiniais šio sezono varžovais laikomus Klivlando „Cavaliers“ krepšininkus.

Nors svečiai iš Ohajo valstijos Bostone žaidė antrąsias rungtynes per dvi naktis ir savo gretose neturėjo susitikimo išvakarėse pirmą kartą šiame sezone į aikštę išbėgusio Isaiah Thomaso, ryškus ir galingas „Celtics“ dominavimas tapo stipria žinute visiems būsimiems Brado Stevenso auklėtinių varžovams.

Ketvirto kėlinio viduryje 21 taško persvarą turėję „TD Garden“ arenos šeimininkai nepaliko jokių vilčių pernai konferencijos finale sutiktiems oponentams, o rezultatyviausiu Keltų komandos žaidėju tapo 20 taškų sumetęs atsarginis įžaidėjas Terry Rozier.

Pakiliai pastaruoju metu rungtyniavę „Timberwolves“ į Bostoną atvyksta po skaudaus pralaimėjimo Brukline, kur po atkaklios kovos vieno tašku skirtumu pripažino Bruklino „Nets“ pranašumą.

Nors po rungtynių vyriausiasis Vilkų klubo treneris Tomas Thibodeau kalbėjo apie pralaimėjimo priežastimi tapusią neefektyvią gynybą susitikimo pabaigoje, Mineapolio komanda „Barclays Center“ arenoje turėjo ir kitų rimtų problemų.

Be pagrindinio įžaidėjo Jeffo Teague'o besiverčiantys „Timberwolves“ į varžovų krepšį per visas rungtynes pataikė tik vieną tolimą metimą iš vienuolikos bandymų.

Vizitai į Bostoną pastaraisiais metais Minesotos klubui tapo neįveikiamu uždaviniu. Pastarąjį kartą dešimties tūkstančių ežerų valstijos atstovai varžovų arenoje triumfavo dar 2005-ųjų metų kovo 6-ą dieną. Vienam iš dabartinių komandos lyderių Karl-Anthony Townsui tuo metu buvo vos devyneri metai.

Kevinas Garnettas ir Kevinas McHale'as Bostone 2005-ais metais

Jimmy Butlerio vedama ekipa į kovą su Kyrie Irvingo atstovaujamais „Celtics“ stos jau šiąnakt, 2 val. nakties Lietuvos laiku.

Prie ekranų NBA sirgalius šį savaitgalį pakvies ir Sport1 televizija, kurios eteryje šeštadienį susitiks Los Andželo „Clippers“ ir „Golden State Warriors“, o sekmadienį – Majamio „Heat“ ir Jutos „Jazz“ klubai. Abiejų susitikimų transliacijų pradžia – 22 val. 30 min. Lietuvos laiku.