Šešias pergales paeiliui iki išvykos į Teksasą iškovoję „Raptors“ šiąnakt pasižymėjo katastrofišku taiklumu – tikslą pasiekė tik 30 iš 89 svečių komandos iš žaidimo atliktų metimų.

Vienu pagrindinių tokio prasto rezultato katalizatorių tapo „Mavericks“ atakuojantis gynėjas Wesley Matthewsas, aklinai uždaręs rezultatyviausią Toronto komandos krepšininką DeMarą DeRozaną. Geriausio praėjusios savaitės Rytų konferencijos žaidėjo titulą gavęs „Raptors“ lyderis šiąnakt pataikė tik 3 iš 16 metimų ir rungtynes baigė pelnęs vos 8 taškus.

Emocionalioje dvikovoje išskirtinio šeimininkų televizijos komentatorių trejeto Marko Followillo, Dereko Harperio ir Jeffo Wade'o dėmesio sulaukė agresyviu žaidimu nuo susitikimo pradžios pasižymėjęs Jonas Valančiūnas.

Pirmuosius keturis metimus prametęs lietuvis pirmo kėlinio antroje pusėje atkovojo kamuolį po varžovų krepšiu ir išprovokavo „Mavericks“ pražangą, kurią palydėjo susierzinimą dėl nesėkmingos rungtynių pradžios išreiškusiu šūksniu.

„Gerai, kad jis taip piktai rėkia, nes jo pavardė kaip klouno“ – į tiesioginį eterį sušuko vienas iš Dalaso klubo rungtynių transliacijų komentatorių.

Sulaukęs palaikančio kolegų juoko aštrialiežuvis savo pokštus į Joną nukreipė ir trečiame kėlinyje. Po uteniškio dvitaškio su Dirko Nowitzki pražanga komentatorius aukštaūgį palygino su medkirčiu: „man atrodo, kad jis po rungtynių apsivelka flanelinius marškinius ir eina kapoti malkų“.

Nervingai kaip ir visa „Raptors“ komanda susitikimą pradėjęs JV jį užbaigė per 25 minutes surinkęs solidų dvigubą dublį: 17 taškų (5/11 met., 7/9 baud.) ir 11 atkovotų kamuolių, prie kurių aukštaūgis pridėjo po vieną rezultatyvų perdavimą, perimtą kamuolį ir klaidą.

Į įvykių sūkurį Jonas įsiliejo ir ketvirto kėlinio pabaigoje, kai sugebėjo nuraminti tarp dviejų afrikiečių įsiplieskusias aistras. Kovoje dėl atšokusio kamuolio Kyle'as Lowry stumtelėjo „Mavericks“ legionierių iš Tuniso Salahą Mejri, kuris vos atsisukęs ne juokais užsipuolė Serge'ą Ibaką.

Jonas Valančiūnas

Epizodo pakartojimas atskleidė, jog „Raptors“ puolėjas situacijoje buvo visiškai niekuo dėtas, o arbitrai skyrė Lowry ir Mejri po techninę pražangą.

Artėjant dramatiškai rungtynių kulminacija minėtasis Ibaka per mažiau nei dvi minutes pats sukūrė Toronto klubui progą išplėšti pergalę, ir pats sugebėjo paleisti ją vėjais. Šeimininkams pirmaujant trijų taškų skirtumu Serge'as blokavo Denniso Smitho metimą, tačiau kitose dviejose atakose iš palankių situacijų prametė tritaškį ir dvitaškį.

Netikėtą Dalaso ekipos pergalę likus dešimčiai sekundžių iki rungtynių pabaigos dvitaškiu įtvirtino antroje susitikimo pusėje puikiai pasirodęs įžaidėjas J. J. Barea.

„Mavericks“: J. J. Barea 20, Dirkas Nowitzki 18, Harrisonas Barnesas 16 (10 atk. kam.), Maxi Kleberas 15 taškų (8 atk. kam., 5 blk.).

„Raptors“: Kyle'as Lowry 23 (6/17 met., 6 rez. perd.), Jonas Valančiūnas 17, Serge'as Ibaka 12 taškų (4/13 met., 1/5 trit., 12 atk. kam.).

Toronto krepšininkai iš Dalaso vyks tiesiai į Oklahomą, kur artėjančią naktį susitiks su vietos „Thunder“ ekipa.