Detroito krepšininkai jau pačioje susitikimo pradžioje sugebėjo atsiplėšti fenomenalaus puolimo dėka. Pirmuosius šešis metimus iš žaidimo pataikę Stano Van Gundy auklėtiniai atitrūko 15:5, o pratęsę šią seriją iki 11 iš 12 taiklių metimų jau pirmavo 28:9.

Tikru pirmojo kėlinio herojumi tapo tobulai pirmąsias dvylika minučių sužaidęs „Pistons“ krašto puolėjas Tobias Harrisas. Geriausią karjeros sezoną žaidžiantis 25-erių metų krepšininkas pataikė visus penkis tritaškius, abu dvitaškius ir abu baudos metimus bei per ketvirtį sugebėjo pelnyti net 21 tašką.

Antroje pirmojo kėlinio pusėje „Pacers“ iš duobės traukti ėmėsi Cory Josephas ir Domantas Sabonis, terorizavę varžovus deriniu du prieš du ir sumetę po keturis taškus. Sėkmingą žaidimą kanadiečio ir lietuvio duetas pratęsė ir antrame ketvirtyje, padėdami svečiams spurtuoti 11:0.

Vos pakvipus atgimstančia intriga Domas užsidirbo trečią asmeninę pražangą ir Nate'o McMillano sprendimu sėdo ant atsarginių žaidėjų suolo. Rungtynių eigą stabilizavę „Pistons“ po dviejų kėlinių pirmavo 58:45.

Po ilgosios pertraukos Detroito ekipa nemažino apsukų ir įpusėjus trečiajam kėliniui susikrovė solidų devyniolikos taškų skirtumą, bet šventinę nuotrauką „Little Ceasars“ arenoje it ranka nuėmė itin skausminga Reggie Jacksono trauma.

Vos per 21 minutę net trylika rezultatyvių perdavimų atlikęs įžaidėjas verždamasis link krepšio visu svoriu nusileido ant dešinės čiurnos. Pamėginęs atsistoti Jacksonas dar kartą suriko iš skausmo ir suklupo ant parketo.

Indianapolio krepšininkai pasinaudojo Mičigano valstijos klubo namų arenoje stojusia tyla ir kiek sumažino atsilikimą, tačiau nesugebėjo bent kiek apčiuopiamiau prisivyti savo varžovų. Didžiąją ketvirto kėlinio dalį aikštėje praleido rezerviniai abiejų komandų krepšininkai.

Viso 17 minučių aikštėje praleidęs Sabonis per jas surinko 10 taškų (5/9 met.), 5 atkovotus kamuolius, 3 rezultatyvius perdavimus ir vieną klaidą. Aukštaūgis trečiose rungtynėse iš eilės bent tris kartus sukūrė progas rezultatyviems komandos draugų metimams ir tokią seriją užfiksavo antrą kartą savo karjeroje.

Nuo žemės paviršiaus jau pirmame kėlinyje nušluotiems „Pacers“ ši naktis tapo ne tik skaudžiausiu skirtumu pralaimėtomis rungtynėmis šiame sezone, tačiau ir nulėmė pralaimėjimą principiniams varžovams tarpusavių susitikimų serijoje rezultatu 1:3.

Pirmąją Indianos ir Detroito dvikovą namuose žaidę „Pistons“ laimėjo septyniolikos taškų skirtumu, o Indianapolyje vykusiose akistatose abi komandos pasidalino po pergalę.

Absoliutų šeimininkų dominavimą paskatino itin skambiai laimėta kova dėl atšokusių kamuolių. Grumtynėse po lentomis „Pistons“ svečius iš Indianos pranoko net 46:26.

„Pistons“: Tobias Harrisas 30 (10/11 met., 7/8 trit.), Andre Drummondas 21 (18 atk. kam.), Ishas Smithas 12, Reggie Bullockas 11 taškų (1/7 trit.).

„Pacers“: Victoras Oladipo 13 (5/11 met.), Domantas Sabonis, Mylesas Turneris ir Bojanas Bogdanovičius po 10 taškų.

Nuplauti pralaimėjimo kartėlį Domantas ir jo komandos draugai bandys jau artėjančią naktį, kai namuose priims Toronto „Raptors“ pastarosiose rungtynėse nuskriaudusius Dalaso „Mavericks“ krepšininkus.